Hopp til innhold

Boston Breakers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Boston Breakers
Boston Women's Soccer LLS
Nettsidehttp://www.bostonbreakerssoccer.com/
Idrettsgren(er)Fotball
KallenavnBreakers
HjemmebaneHarvard Stadium
(30 323)
LigaWPS
LandUSA
StedBoston
AnnetFemteplass 2009
Administrasjon
HovedtrenerMatt Beard
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Boston Breakers er et fotballag fra Boston i Massachusetts i USA. Boston Breakers spiller sine hjemmekamper på Harvard Stadium ved Harvard universitet.

Laget er et rent kvinnelig fotballag, og de spiller i Women's Professional Soccer. Boston Breakers er en av tre lag som også spilte i WUSA, den kortlivede profesjonelle serien fra tidligere forsøk på begynnelsen av 2000-tallet med norske Dagny Mellgren og Ragnhild Gulbrandsen på laget. Imidlertid har ikke dette Boston Breakers direkte røtter tilbake til WUSA-laget, og må sees på som selvstendig, enda navn og logo er lik.

Boston Breakers ble dannet i 2008, men planene for laget ble lagt før. Treneren til laget, Toni DiCiccio, ble valgt ut allerede i september 2007. DiCiccio har trent det amerikanske kvinnelandslaget til seier i VM i 1999. Breakers skaffet seg etablerte navn som Kristine Lilly, stjerner som Kelly Smith og Fabiana og spennende spillere som Amy Rodriguez og Alex Scott. Lenge så det ut til at Breakers skulle ta fjerdeplassen og dermed bli kvalifisert til sluttspillet, men tre tap på rad mot slutten ødela det.

Etter at 2009-sesongen var over og de to nye lagene Atlanta Beat og Philadelphia Independence valgte spillere, mistet Breakers i hovedsak flere forsvarsspillere. Flere andre, inkludert Rodriguez, ble fristilt fra kontraktene, men er offisielt del av Boston.[1] Fabiana hadde en dårlig sesong for Boston, og er knyttet til Boston Aztecs, et amatørlag fra den nest øverste divisjonen. Per desember 2009 har dermed Boston Breakers et noe tynt lag.

Kjente spillere på Boston Breakers[rediger | rediger kilde]

Kjente fotballspillere som nå spiller for Boston Breakers inkluderer:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Offseason transactions Arkivert 6. januar 2010 hos Wayback Machine. fra WPS' fancorner-side

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata