BorgBuss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
BorgBuss AS
BorgBuss AS
Buss i BorgBuss' røde farge i Sarpsborg.
Org.formaksjeselskap
Org.nummer980 210 383
Etablert18. september 1998
MorselskapNettbuss
HovedkontorFredrikstad
Bransjekollektivtransport

BorgBuss ble etablert av Østfold Bilruter og Fredrikstaddistriktets Rutebiler i 1998. Formålet var å styrke samarbeidet om kollektivtrafikken i Nedre Glommaregionen og bedre rutetilbudet for busskundene. Selskapet skulle ikke ha noen egen operativ drift. BorgBuss tok blant annet initiativet til det svært vellykkete konseptet Glommaringen. Ruten ble etablert i 2000 og er blitt «fyrtårnet» i kollektivtilbudet i Fredrikstad og Sarpsborg.

1. januar 2004 ble BorgBuss etablert som et operativt busselskap.[1] Østfold Bilruter (som tre måneder senere endret navn til Nettbuss Østfold) og Fredriksstaddistriktets Rutebiler samlet alle sine tilskuddberettigete bussruter i selskapet. De aller fleste lokale bussruter i Fredrikstad og Sarpsborg ble etter det kjørt av BorgBuss. Oppdragsgiver var Østfold fylkeskommune via Østfold kollektivtrafikk.

BorgBuss var tidligere eid av Nettbuss Østfold (50 %) og kommunene Fredrikstad og Hvaler (50 %), men ble senere overtatt helt av Nettbuss. Selskapet hadde avdelinger i Fredrikstad og Sarpsborg. Hovedkontor og verksted lå i Fredrikstad. Årlig fraktet BorgBuss cirka 4,5 millioner reisende med sine busser.

BorgBuss var tidlig ute med å satse på miljøvennlig drivstoff. Rundt et halvt dusin av selskapets busser kjørte på biogass. BorgBuss eide 50 % av Fredrikstad Biogass som utvant biogass fra matavfall og kloakkslam.

1. juli 2013 ble busselskapvirksomheten i BorgBuss overført til Nettbuss Øst, samtidig som et bussanbud for hele selskapets tidligere ruteområde ble satt igang der de aller fleste bussene går på biogass.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BorgBuss vekkes til liv». Fredriksstad Blad. 10. september 2003. Besøkt 1. mars 2016.