Boogie-woogie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Boogie-woogie er en dans med utsprang i blues som ble populær sent på 1930-tallet og tidlig på 1940-tallet. Den blir som regel danset til blues-, piano- og rockemusikk. I 1950 ble denne dansen kalt «rock and roll». Det er en dans som kan gå veldig fort, men også rolig, derav blant annet «slow dancing». Det er en meget krevende dans hvor det handler om å danse med musikken, og ikke bare til den. Den må tolkes og tilpasses figurene etter hvordan musikken går. Dette er noe som krever ekstremt mye trening, og man må være svært musikalsk for å danse denne dansen på for eksempel konkurransenivå. Den er forøvrig fysisk krevende.

Boogie-woogie stammer opprinnelig fra Lindy Hop. På ca.1950-tallet kom den til Norden hvor det var amerikanske soldater som brakte den med seg, og folk kastet seg lett inn i det. Den har også blitt «reformert» i løpet av de siste årene. Grunnstegene er blitt gjort en del om, og stilen er ikke den samme som for eksempel 10-15 år siden, den har gått mer bort fra Lindy Hop. Gutten fører jenta og bestemmer hvordan figurene skal plasseres til musikken. Det kalles «lead and follow». I tillegg er det kommet noe strengere regler til føring og holdning.

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Det er mye tilleggsinformasjon i de andre wikiene som kan være et greit grunnlag for en mer komplett artikkel