Bogafjell Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Bogafjell idrettslag»)
Bogafjell Idrettslag
Bogafjell IL
LederKjell Inge Oftedal
Nettsidehttp://www.bogafjellil.no/
Idrettsgren(er)Fotball, håndball, basketball og innebandy
HjemmebaneBogafjellbanen og Bogafjell kunstgressbane
LandNorge
By/kommuneSandnes
StedSandnes
Administrasjon
Daglig lederArild Sværen

Bogafjell Idrettslag eller Bogafjell IL (BIL) er et fleridrettslag fra bydelen Bogafjell i Sandnes som ble stiftet den 26. november 2001.

Laget har flere grupper innenfor fotball og håndball. I tillegg er det voksenlag for basketball og barnetrimgruppe I januar 2022 var det rundt 1200 aktive utøvere og trenere til sammen i idrettslaget.[1]

Fotball[rediger | rediger kilde]

Idrettlagets fotballgruppe er siden 2012 medlem av Norges Fotballforbund gjennom Rogaland Fotballkrets. Fotballagets drakter er hvite og sorte, med hvit trøye, sort bukse eller kortbukse og hvite sokker.[2] Bogafjell stilte i 2002 med eget A-lag i 7er serien. I årene som fulgte økte antall lag i aldersklasser. I 2011 fikk idrettslaget bygget en egen kunstgressbane, og tre år senere åpnet Sandnes kommune en ny kunstgressbane, Bogafjellbanen[1], slik at idrettslaget nå disponerer to store kunstgressbaner. Byggingen av kunstgressbaner førte til en økning i medlemstallet og antall lag, og A-laget tiltrakk seg flere spillere med erfaring fra toppfotballen. Fra 2011 til 2014 gikk A-laget fra 7. til 4. divisjon hvor laget i 2015 endte midt på tabellen. A-laget spiller i 5. divisjon i 2022. I 2015 hadde Bogafjell Idrettslag 55 fotballag påmeldt i serien og kunne for første gang stille med lag i alle aldersklasser for gutter.

Håndball[rediger | rediger kilde]

I september 2014 startet byggingen av Bogafjellhallen, som var beregnet ved byggestart til å være ferdig i slutten av juni 2015. Hallen rommer 3 000m² fordelt på 3 etasjer og har en gymsal, en klatrevegg og tribune i tillegg til andre administrasjonsrom og lokaler til kultur og fritidsforeninger.[3] Håndballgruppa er medlem av Norges Håndballforbund gjennom Region SørVest. Gruppas tidligere hovedarena før Bogafjellhallen var Figgjohallen på Figgjo og Sørbøhallen på Ganddal.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Kydland, Andreas (24. september 2014). «Nå får Bogafjell idrettshall: – Dette trenger bydelen». Sandnesposten.no. Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 9. desember 2015. 
  2. ^ «Fotballklubben : Bogafjell Idrettslag». Norges Fotballforbund. Besøkt 9. desember 2015. 
  3. ^ «Etterlengtet idrettsanlegg bygges på Bogafjell». Byggfakta DOCU. 25. september 2014. Arkivert fra originalen 1. april 2016. Besøkt 9. desember 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]