Blount Island Command

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Blount Island Command er en kommando i U.S. Marine Corps med ansvar for regelmessig vedlikehold av forhåndsanbrakt krigsmateriell på skip og kontroll med Marine Corps Prepositioning Program–Norway (MCPP-N). Kommandoen har standkvarter på østsiden av Blount Island.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Konseptet for forhåndsanbringelse av krigsmateriell på skip, kalt Maritime Prepositioning Force (MPF), ble først utarbeidet sent på 1970-tallet. Det første programmet, som ble etablert i 1979, ble kalt Near Term Prepositioning Force (NTPF). NTPF benyttet eksisterende operativt krigsmateriell og forsyninger for lasting ombord i tilgjengelige skip tilhørende Military Sealift Command (MSC). Disse skipene var stasjonert på Diego Garcia og det første vedlikeholdet av krigsmateriell og skip ble gjort i Naha, Okinawa og Subic Bay Naval Base. U.S. Marine Corps erfarte umiddelbart fordelene med å forhåndsanbringe krigsmateriell og grep muligheten til å styrke stridsberedskapet.

I mars 1983 beordret kommandanten i U.S. Marine Corps at det skulle anskaffes utstyr og forsyninger til MPF-programmet. MSC leide 13 skip for MPF-programmet. Skipene ble fordelt på tre skvadroner. Skvadron 1 og 2 ble stasjonert i Wilmington i North Carolina og Skvadron 3 ble stasjonert i Panama City i Florida. Ammunisjonen til alle tre skvadronene ble lastet på Military Ocean Terminal i Sunny Point i North Carolina.

I 1986 etablerte U.S. Marine Corps en ny kommando, Biennal Maintenance Command (BMC), på Blount Island i Jacksonville i Florida, på 262 acre (1,06 km²). I 1989 ble Blount Island Command etablert som en kommando underlagt Marine Corps Logistics Bases, Albany, Georgia.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]