Blind Date (1984)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Blind Date
Generell informasjon
Utgivelsesår1984
Prod.landUSA
Lengde103 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense16 (Norge)
Bak kamera
RegiNico Mastorakis
ManusforfatterNico Mastorakis
Fred C. Perry
Foran kamera
MedvirkendeKirstie Alley
Joseph Bottoms
Eksterne lenker

Blind Date er en amerikansk grøsser-thriller-film fra 1984 regissert av Nico Mastorakis. Hovedrollene spilles av Kirstie Alley og Joseph Bottoms.

Er også kjent i Norge under tittelen Frykten by – Athen

Handling[rediger | rediger kilde]

En blind etterforsker utstyres med en avansert datamaskin som gir han et slags synsbilde og setter ham i stand til å avsløre en psykopatisk massemorder.

Ratcliff (Joseph Bottoms) overvåker produksjonen av en reklamefilm og tror at en av modellene, Rachel, er hans gamle flamme. Han blir besatt av trangen til å finne ut om det virkelig er henne, og begynner å spionere på henne. I den forbindelse blir han utsatt for en ulykke som gjør han blind. Han treffer Dr. Steiger som nettopp har oppfunnet en datamaskin som overfører visuelle signale til synsnerven, som igjen gjør at Ratcliff kan se via et elektronisk bilde.
Samtidig er en psykopatisk morder er løs og på jakt etter unge pene jenter. Ratcliff blir vitne til ett av mordene og tenker at neste gang kan det kanskje være Rachel som blir offeret. Med datamaskinen koplet til hjernen prøver Ratcliff å verge seg mot morderen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]