Blanke ark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Blanke ark
Generell informasjon
SjangerDoku-reality
Prod.landNorsk
Sesonger2
Episoder18
Lengde50 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
MedvirkendeHåvard Tjora (lærer)
Bak kamera
ProdusentErlend Røeggen [1]
Prod.selskapMonster Entertainment
Sending
Periode6. sept. 200910. nov. 2011
TV-kanalTVNorge

Blanke ark er en norsk doku-reality som gikk på TVNorge i 2009 og 2011. Serien fulgte en gruppe ungdommer som ikke fant sin plass i det norske skolesystemet, men som gjennom noen uker fikk tilpasset opplæring med en spesiell lærer. Første sesong tok utgangspunkt i en gruppe elever fra ungdomsskolen, mens andre sesong tok utgangspunkt i noen elever fra videregående skole.

Første sesong hadde høye seertall, men i andre sesong falt mange av seerne ifra.

Innhold[rediger | rediger kilde]

Seriens første sesong fulgte åtte ungdommer fra niendeklasse som ikke fant sin plass i skolesystemet, og som lå etter i forventet skoleutvikling i forhold til læreplaner. I løpet av seks uker, der de fikk tilpasset opplæring med lærer Håvard Tjora, som da var lærer ved Tåsen skole i Oslo.

Andre sesong handlet om en gruppe elever som hadde droppet ut av videregående. Håvard Tjora skulle forsøke å få dem tilbake til skolen gjennom et fem-ukers intensivt leiropphold, spekket med mestringstrening, alternativ pedagogikk og gode opplevelser.

Mottakelse og seertall[rediger | rediger kilde]

Både VGs og Dagbladets TV-anmelder gav den terningkast fem.[2][3]

Den første episoden hadde 456 000 seere, noe som anses som svært godt.[4] Snittet for hele sesongen var på 294 000.[5] Premieren av andre sesong ble bare sett av 132 000.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]