BlackBerry (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
BlackBerry
Generell informasjon
GenreDramakomedie, biografisk film
Utgivelsesår2023
NasjonalitetCanada
Lengde122 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMatt Johnson Rediger dette på Wikidata
ManusMatt Johnson, Matthew Miller Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Niv Fichman, Matthew Miller
MusikkJay McCarrol Rediger dette på Wikidata
FotoJared Raab Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeGlenn Howerton, Jay Baruchel, Matt Johnson, Rich Sommer, Michael Ironside, Martin Donovan, Michelle Giroux, SungWon Cho, Mark Critch, Saul Rubinek, Cary Elwes Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapXYZ Films, Rhombus Media Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Elevation Pictures
Premiere(r)2023
17. februar 2023 (Filmfestivalen i Berlin)[1]
12. mai 2023 (Canada, USA)[1]
Eksterne lenker

BlackBerry er en film fra 2023 regissert av Matt Johnson.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien finner sted i Waterloo i 1996, forbereder Research in Motion (RIM) sin administrerende direktør Mike Lazaridis og hans beste venn og med-gründer Douglas Fregin for å foreslå en ny type mobil kalt "PocketLink" til forretningsmannen Jim Balsillie. Lazaridis blir plaget av summingen fra Balsillies intercom, og fikser dette før han kommer. Forslaget deres mislykket. Men etter at Balsillie får sparken fra jobben sin, samtykker han i å arbeide med dem hvis han blir utnevnt til administrerende direktør i RIM og får halvparten av selskapet deres.

Lazaridis og Fregin er nølene til kravene hans. Men etter å ha oppdaget at en avtale de hadde med USRobotics bare var et ondsinnet forsøk på å slå dem konkurs, henter de Balsillie inn som med-direktør og de går med på å gi ham en tredjedel av Research in Motion. Balsillie foreslår PocketLink hos Bell Atlantic, og han tvinger Fregin og Lazaridis til å bygge en prototype over natten - som han og Lazaridis tar med seg til New York. Men Lazaridis glemmer prototypen i drosjen deres. Men han får tak i prototypen igjen i siste sekund, og de begynner å kalle PocketLink for BlackBerry. På toppen av deres suksess utgjorde BlackBerry-telefonen nesten halvparten av mobiltelefon-markedet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Internet Movie Database, www.imdb.com, besøkt 20. mai 2023[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «BlackBerry (2023)» (engelsk). Besøkt 8. september 2023. 
  3. ^ Ravindran, Manori (17. februar 2023). «How ‘BlackBerry’ Director Matt Johnson Used His ‘Broke Filmmaker Tools’ With a Multi-Million-Dollar Budget to Tell a Great Canadian Story (EXCLUSIVE)». Variety (engelsk). Besøkt 8. september 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]