Bjørnar Iversen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bjørnar Iversen
Født25. juli 1968Rediger på Wikidata (55 år)
Kristiansund
BeskjeftigelseForretningsdrivende Rediger på Wikidata
Utdannet vedHarvard Business School
Norges handelshøyskole
NasjonalitetNorge

Bjørnar Iversen (født 25. juli 1968 i Kristiansund) er en norsk næringslivsleder fra Veiholmen i Smøla kommune som i dag er bosatt på Smøla. Han tiltrådte som konsernsjef i det Stavanger/Aberdeen baserte boreselskapet Dolphin Drilling i forbindelse med en endring i selskapets eierskap og ledelse i juni 2019[1]. Dolphin Drilling ble notert på Euronext Growth i Oslo i oktober 2023 under ticker DDRIL. Iversen er en profilert leder innen olje og gass/boring med topplederbakgrunn fra Odfjell Drilling, Songa Offshore og Dolphin Drilling.

Dolphin Drilling har 5 standard borerigger; Borgland Dolphin, Bideford Dolphin og Blackford Dolphin. I tillegg kjøpte Dolphin Drilling to rigger av Transocean sommeren 2023 - Paul B. Lloyd Jr. og Transocean Leader. Iversen sitter i en rekke styrer relatert for Dolphin Drilling sine aktiviteter i Norge og internasjonalt.

Iversen ledet selskapet blant annet Songa Offshore ASA gjennom selskapets restrukturering i 2013 og 2014 hvor Frederik Mohn tok posisjonen opp som hovedeier i Songa Offshore. Songa Offshore var det største flyterigg selskapet som operererte på norsk sokkel med totalt 7 flyterigger og med ca. 1.400 ansatte med kontorer på Kypros, Stavanger, Bergen og Oslo. I forbindelse med restruktureringen bidro både eiere, Statoil som kunde, bondholdere og bankene. Restruktureringen ble kåret til årets restrukturing 2013 innen olje og gass sektoren av Marine Money Conference. Selskapet ble solgt for 26,4 milliarder norske kroner til amerikanske Transocean i februar 2018, med en betydelig gevinst for eierne.[2]

Bjørnar Iversen er utdannet siviløkonom fra Norges handelshøyskole[3], og har tilleggsutdannelse fra Harvard Business School[4]. Iversen har sin spesialisering i forretningsstrategi, forhandlinger og komplisert beslutningstaking.

Iversen arbeidet også i 17 år for Odfjell Drilling blant annet som:

Iversen var sentral i etableringen av Odfjell Drilling Technology som han var ansvarlig for i over 10 år, hvor han blant annet deltok i etableringen av kontorer i Bergen, Stavanger og Stjørdal samt Manila, Dubai, Sør-Korea, Rio de Janeiro og Aberdeen.

Han var også sentralt involvert i bla. oppbyggingen av:

  • Nybyggingsprosjektene som Odfjell Drilling har gjennomført i Singapore (Keppe Fels) og Sør-Korea (HHI og DSME)
  • Odfjell Well Management som senere ble delvis solgt til HitecVision og fusjonert inn i Ross Offshore AS

Bjørnar Iversen har også sittet i styret og ledet Olje og Gass-gruppen i Bergen Næringsråd.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]