Bjørn Edvard Engstrøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bjørn Edvard Engstrøm
Født1948[1]Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseLagdommer, jurist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Bjørn Edvard Engstrøm (født i 1948 i Oslo) er en norsk jurist. Han er oppvokst på Hasle og på Grorud og er utdannet ved Universitetet i Oslo med juridisk embetseksamen våren 1974. Han har arbeidet i Justisdepartementets lovavdeling som konsulent, byråsjef og underdirektør. Han har vært dommerfullmektig ved daværende Strømmen Sorenskriverembete fra 1975 til 1977. Engstrøm har vært ansatt som advokat i rederiet Fred. Olsen & Co. Han var sjefsjurist i Samvirke forsikring og VÅR bank og forsikring. Deretter var han juridisk direktør i SpareBank 1 Gruppen og senere advokat samme sted.

Fra 2007 har han vært lagdommer i Borgarting lagmannsrett i Oslo. Engstrøm har vært forfatter av juridisk litteratur og fagartikler. Han har vært hovedforfatter og redaktør for boka Vegtrafikkloven og trafikkreglene med kommentarer, utgitt på Universitetsforlaget. Første utgave ble utgitt i 1983 sammen med Rolf N. Torgersen som redaktør. Boka er senere utgitt i reviderte utgaver, senest i 2012 med Engstrøm som redaktør.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.universitetsforlaget.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ AS, Universitetsforlaget. «Bjørn Edvard Engstrøm». Universitetsforlaget (engelsk). Arkivert fra originalen 12. januar 2019. Besøkt 11. januar 2019.