Bill Ayers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
William C. Ayers
Professor William Ayers.jpg
Bill Ayers i 2009.
Født 26. des. 1944
Q1530761
Statsborger i USA
Alma mater University of Michigan, Columbia University
Fagområde Pedagogikk
Arbeidssted University of Illinois at Chicago


William Charles «Bill» Ayers (født 26. desember 1944)[1] er en amerikansk undervisningsteoretiker. Han er nå professor i pedagogikk ved College of Education ved Universitetet i Illinois. Han har der æresgraden Distingushed Professor og er kjent for en rekke bøker om undervisningsreformer, læreplaner og praktisk pedagogikk. Han har erfaring fra arbeid i skolen, særlig på småskoletrinnet.

Militant aktivist[rediger | rediger kilde]

1960-tallet var Ayers en ledende militant aktivist knyttet til bevegelsen Weatherman en organisasjon som, i kjølvannet av vietnamkrigen, stod for voldsaktivisme i USA. Ayers levde mange år på flukt, noe som han har skrevet om i boka Fugitive Days, en memoarbok. På grunn av politiets feil i etterforskningen ble saken mot ham frafalt.

Valgkampen 2008[rediger | rediger kilde]

I oktober 2008 anklaget Sarah Palin Barack Obama for å omgås Bill Ayers.[2] Obama har bekreftet at de to, på et tidspunkt, har bodd i samme nabolag i Chicago og at de har møtt hverandre i forbindelse med styremøter for Woods Fund of Chicago, en hjelpeorganisasjon med base i Chicago.[3] Undersøkelser gjennomført av CNN[4] og The New York Times[5] tyder imidlertid på at de to aldri har hatt noe nært forhold. Obama har også tatt offentlig avstand fra Weatherman og handlingene de stod bak.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]