Bernt Johannes Johannesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bernt Johannes Johannesen
Født23. okt. 1882[1]Rediger på Wikidata
Karmøy
Død1. des. 1962[1]Rediger på Wikidata (80 år)
NasjonalitetNorge

Bernt Johannes Johannesen (Bratthammar) (født 23. oktober 1882 i Avaldsnes, død 1. desember 1962 i Haugesund) var én av de norske passasjerene som reiste med RMS «Titanic» på dens jomfrutur. Han var sønn av Johannes Sakariasen og Berta Johanna Arnesdatter og kom fra Avaldsnes i Rogaland.

15 år gammel begynte han å jobbe på et bakeri i Haugesund. I 1902 drog han til Island for å se etter nytt arbeid. Der ble han værende helt til 1904. Senere drog han til Amerika hvor han arbeidet på forskjellige båter ute på havet. Han returnerte til Norge i 1910.

I 1912 – 29 år gammel – bestemte han seg for å dra tilbake til USA for å finne seg nytt arbeid. Han bestilte tredjeklassebilletter på RMS «Titanic» og gikk ombord i Southampton. Ombord delte han for øvrig lugar med Daniel Danielsen Grønnestad, Ingvald Olai Olsen Hagland og Konrad Mathias Reiersen Hagland, alle fra Haugesundområdet. Johannesen overlevde Titanic-forliset natten mellom 14. og 15. april. Han kom seg ombord i livbåt nr. 13 mens romkameratene omkom.

Etter å ha tilbrakt tre måneder i Amerika, mesteparten av tiden på St. Vincents Hospital bestemte han seg for å dra tilbake til Norge. Han slo seg ned i Haugesund sammen med sin kone Alma Karoline og de fikk åtte barn. Hjemme i Norge fikk han arbeid som postmann og murer; mot slutten av livet arbeidet han som kirketjener i Førdesfjorden kirke.

Han døde i 1962 – 80 år gammel.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Encyclopedia Titanica[Hentet fra Wikidata]

Kilder[rediger | rediger kilde]