Bente Holm Mejdell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bente Holm Mejdell
Bente H. Mejdell.jpg
Født13. september 1955 (63 år)
Beskjeftigelse Forretningsdrivende
Nasjonalitet Norge

Bente Holm Mejdell (født 13. september 1955) er en norsk næringslivsaktør som arbeider som selvstendig konsulent. Hun er også 1. nestleder i Mental Helse. Mejdell var administrerende direktør i Nokas under NOKAS-ranet i 2004.[1]

Holm Mejdell har hatt en rekke styreverv innen offentlig og privat virksomhet, særlig innen helse, bank/finans og prosessindustrien. Hun er utdannet sivilingeniør og bedriftsøkonom med relevant tilleggsutdannelse. Hun har vært styreleder for sju helseforetak i Helse Sørøst RHF, vært direktør for sykehjemsetaten i Oslo kommune og hatt styreverv i blant annet Forskningsrådet, Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) og Arbeidstilsynet.

Holm Mejdell har også vært områdedirektør i Norges Bank, grunnlegger[omstridt ] og administrenede direktør i Nokas samt styreleder i Den Kongelige Mynt (nå Det norske myntverk).

Innen industrien har hun hatt ulike lederstillinger i Dyno Industrier AS og syv år i Jahres kjemiske industrier AS, samt styreverv i Statnett SF og PSI ASA (nå Strongpoint).

Referanser[rediger | rediger kilde]