Bennys video

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bennys video
Generell informasjon
Utgivelsesår1992
Prod.landØsterrike / Sveits
Lengde105 min.
Bak kamera
RegissørMichael Haneke
ProdusentVeit Heiduschka
ManusforfatterMichael Haneke
SjeffotografChristian Berger
KlippMarie Homolkova
Foran kamera
MedvirkendeArno Frisch
Angela Winkler
Ulrich Mühe
Eksterne lenker

Bennys video er en østerriksk film fra 1992, regissert av Michael Haneke.

Den handler om en 14-åring som dreper en jevngammel jente.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen åpner med et hjemmevideoopptak av grisslakting på en bondegård. Like etter at grisen er skutt i hodet med en slaktepistol, spoles videoen tilbake og slaktingen gjentas.

Videooptaket tilhører 14 år gamle Benny. Han bor sammen med sine foreldre i en middelklasseleilighet i Wien.

I helg drar foreldrene bort, og Benny blir alene i huset. Han går til en forretning som driver videoutleie, der han leier to VHS-er. Ved utgangen møter han en jevngammel jente. Benny snakker med jenta, men kameraet befinner seg på andre siden av vinduet, så seeren hører ikke hva samtalen dreier seg om.

I neste scene er de på vei hjem til Benny. Inne i leiligheten viser han jenta rundt og forteller som sin lidenskap til film. Han viser henne kameraene sine, som tar opptak av soverommet hans og gaten utenfor. Benny viser henne også slaktepistolen som ble brukt under i grisslaktingen i begynnelsen av filmen. Plutselig skyter Benny jenta med pistolen. Jenta faller på gulvet, og Benny skyter henne to ganger til, slik at hun dør. Han tørker opp blodet og gjemmer liket i skapet.

Når foreldrene kommer hjem, viser Benny fram filmen der han dreper jenta. Foreldrene reagerer med sjokk, men hjelper sønnen sin med å skjule drapet for resten av verden.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]