Benny Hinn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Benny Hinn
FødtToufik Benedictus Hinn
3. des. 1952Rediger på Wikidata (71 år)
Jaffa
BeskjeftigelseTV-programleder, skribent, televangelist Rediger på Wikidata
Utdannet vedGeorges Vanier Secondary School
NasjonalitetUSA
Israel

Benny Hinn (født 3. desember 1952 i Jaffa i Israel) er en av de mest kjente TV-predikantene i USA. Han er medlem av Assemblies of God, en av de største organisasjonene innenfor pinsebevegelsen i USA. Hill er av gresk-armensk opphav.

Han grunnla The Orlando Christian Center i 1983. Og har siden markert seg som en predikant som mener Gud bruker han for å helbrede mennesker.

Siden 90-tallet har han være utsatt for mye kritikk, blant annet for en rekke falske profetier. Blant annet profeterte han i 1989 at Fidel Castro ville dø innen 10 år. Samme år profeterte han at østkysten av USA vil bli hard rammet av et jordskjelv i løpet av noen få år. Han har også blitt kritisert for et høyt pengeforbruk, og særlig har mange reagert på at han bor i et hus verdsatt til over 50 millioner kr.[1]

Herre jeg trenger et mirakel er en bok skrevet av Benny Hinn, og han har også forfatteren bak God morgen hellige ånd. Den førstnevnte er en bok med ti vitnesbyrd. Et av dem er Hinns egen historie om hvordan han trosset sine foreldre og ble en kristen. Man får også lære tre prinsipper for å motta et mirakel, fire leveregler for et liv i sunnhet og syv nøkkelsannheter for å beholde et mirakel.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]