Benetton-familien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fire medlemmer av den italienske Benetton-familien grunnla i 1965 moteselskapet Benetton Group S.p.A..[1] De tre brødrene og en søster var alle født i Treviso i Veneto. Gjennom holdingselskapet Edizione srl kontrollerer de et antall andre virksomheter, herunder 30% av Atlantia S.p.A., som står for driften av run dt to tredjedeler av Italias motorveier, 60% av Autogrill, en kjede av vei-restauranter, og investeringer i hotellindustrien.

De er også velkjent for sitt eierskap i Formel 1-teamet Benetton Formula, og i høyt profilerte europeiske basketball- og rugby union-klubber.

Luciano Benetton i 2015
  • Luciano Benetton (født 13. mai 1935) har vært styreformann i Benetton Group helt siden starten. Han sitter også i styret for Edizione srl. I de siste årene har han redusert sin involvering i den daglige driften. Fra 1992 til 1994 var han italiensk senator for Partito Repubblicano Italiano. Han har fire barn med sin kone Maria Teresa Maestri: Mauro (født 15. juni 1962), Alessandro (født 2. mars 1964), Rossella (født 23. juni 1965), og Rocco (født 29. september 1969). De bor alle i Treviso, Italia.
  • Giuliana Benetton (født 8. juli 1937) sitter for tiden i styret i både Edizione srl og Benetton Group. Hun har hatt ansvaret for planlegging av Benettons kolleksjoner og for koordinering av produktlinjene. Giuliana har fire barn, Paola, Franca, Daniela og Carlo.
  • Gilberto Benetton (født 19. juni 1941) styreformann i Edizione srl og forvalter alle investeringer innen finans og eiendom. Gilberto Benetton er også styreformann i Autogrill og en av direktørene i Benetton Group. Han er en direktør i Atlantia S.p.A. og Mediobanca. Han er også styremedlem i Pirelli og Allianz. Han har to barn, Barbara og Sabrina, som bor i Treviso, Italia.
  • Carlo Benetton (26. desember 1943 – 10. juli 2018) var viseformann i styret for både Edizione srl og Benetton Group. Han hadde ansvaret for produksjon og for kontakten mellom Benettons hovedkvarter og dets internasjonale enheter. Han har fire barn: Massimo, Andrea, Christian og Leone, som alle bor i Treviso, Italia.

Neste generasjon[rediger | rediger kilde]

  • Franca Benetton, Alessandro Benetton, Sabrina Benetton og Christian Benetton har blitt utnevnt til styremedlemmer i Edizione srl, familiens sentrale holdingselskap, og de vil representere den nye generasjonen Benetton inn i framtiden.
  • Alessandro Benetton (født 2. mars 1964 i Treviso), sønn av Luciano og Maria Teresa Benetton. Han har en Bachelor of Science-grad fra Boston University og en MBA fra Harvard. Han arbeidet som analytiker i avdelingen for global finans hos Goldman Sachs i London. I 1993 startet han forretningsbanken «21 Investimenti S.p.A», og er for tiden styreformann i det selskapet. I 2004 ble han utnevnt til viseformann i styret for Benetton Group med spesielt ansvar for selskapets ekspansjon i markedene i Østen og Det fjerne østen, spesielt med henblikk på Kina og India. Han er også styreformann i Autogrill. Han har 3 barn – Agnese, Tobias og Luce.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Timeline of the Benetton Group Benetton Groups offisielle nettsted

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]