Beleiringen av Pensacola i 1707

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Omleiringa av Pensacola var to separate forsøk i 1707 av engelske-støtten Creek-indianarar på å erobre byen og festningen Pensacola, den ene av to store bosetninger i Spansk Florida (den andre var St. Augustine). Åtakene var en del av Dronning Anne-krigen (den nordamerikanske krigsskueplassen i den spanske arvefølgekrigen), og bevirket at byen ble brent ned, og det meste av den indianske befolkningen flyktet. Fortet sto derimot imot angrepene.

Den første beleiringen, i august 1707, bevirket at byen ble ødelagt, men Fort San Carlos de Austria klarte å stå imot. Sent i november 1707 nådde et nytt tokt frem, og prøvde seg tre netter på rad, før de trakk seg tilbake. Pensacola-guvernør Don Sebastián de Moscoso, som hadde lite folk i garnisonen på grunn av sykdom, hentet inn dømte kriminelle til å hjelpe til med forsvaret av fortet.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Arnade, Charles W (1962). «The English Invasion of Spanish Florida, 1700–1706». The Florida Historical Quarterly. Florida Historical Society (Volume 41, No. 1, July): pp. 29–37. JSTOR 30139893.