Hopp til innhold

Beijings tekniske universitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Beijings tekniske universitet
Grunnlagt1940
BeliggenhetBeijing
Medlemskap
8 oppføringer
Association of Sino-Russian Technical Universities
Q10906112
Plan 111
Association of MBAs
Association pour la Promotion des Écoles de Commerce Collégiales
EQUIS
CDIO
Double First Class University Plan
Nettstedhttp://www.bit.edu.cn/
Kart
Beijings tekniske universitet
39°57′28″N 116°18′30″Ø

Universitetes stadion

Beijings tekniske universitet (engelsk: Beijing Institute of Technology (BIT), forenklet kinesisk: 北京理工大学, tradisjonell kinesisk: 北京理工大學, tidligere kjent som 北京工业学院) er et offentlig nasjonalt universitet i Beijing i Folkerepublikken Kina.

Universitetet ble opprettet i 1940 i Yan'an (延安) som Teknisk universitet, og ble grunnlagt av det kinesiske kommunistiske parti som da kontrollerte området rundt Yan'an, men ennå ikke hadde grepet makten i hele landet.

Det er ett av Kinas ledende forskningsuniversiteter. BIT tilhører også Prosjekt 211 og Prosjekt 985, og er dermed særlig prioritert av det offentlige.

I 2007 hadde det 37.479 studenter og mer enn 3.500 ansatte.

Forbindelser til militæret

[rediger | rediger kilde]

Beijing Institute of Technology regnes som et av de såkalte «Syv sønner-universitetene» i Kina, det vil si universiteter med særlig tett forbindelse til det kinesiske militærapparatet. Disse syv universitetene er underlagt Kinas departement for industri- og informasjonsteknologi, som også koordinerer den teknologiske utviklingen innen det kinesiske militæret.[1]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Forskere fra risiko-universiteter i Kina ble av-invitert til Norge. Denne uken dukket de opp likevel.». www.aftenposten.no. 26. juni 2024. Besøkt 10. juli 2024. «Hva er «syv sønner»-universitetene? Universiteter kjent for sine nære bånd til Kinas forsvarsindustri og militære forskning. De er underlagt Kinas departement for industri- og informasjonsteknologi og spiller en viktig rolle i landets militære og teknologiske utvikling.» 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]