Beamish Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Beamish Museum
Beamish Museum street scene.jpg
Plassering BeamishRediger på Wikidata
Etablert1970
Årlig besøkstall350 000

Beamish Museum
54°52′55″N 1°39′30″V

Bymiljø på Beamish Museum
Interiør No. 2 Ravensworth Terrace

Beamish, friluftsmuseet for Nord-England er et friluftsmuseum nær byen Stanley i County Durham, i England. Museets formål er å ta vare på eksempler fra hverdagslivet i by og bygd i Nordøst-England, fra industrialiseringens høydepunkt tidlig på 1900-tallet. I 1958 ble det foreslått å etablere et slikt museum og i 1970 ble det etablert på Beamish. På museumsområdet finner man både originale bygninger så vel som kopier, en stor samling gjenstander, kjøretøyer og annet utstyr, samt husdyr. Museet har mottatt flere priser siden det åpnet for publikum på sitt nåværende museumsområde i 1972 og er påvirket av ideen om "levende museer".

Museet omfattet bl.a.

  • En by. Museets byavdeling ble åpnet i 1985 og viser viktorianske bygninger i et bymiljø fra 1913.
  • En gruveby. Museet har store samlinger fra gruvevirksomheten, bl.a. Mahogany-gruven, en kullgruve som var på museets område.
  • Bondegårder. En bondegård som fantes innenfor området ble gjenoppbygd slik den var midt på 1800-tallet med hestevandring og dampdrevet treskemaskin.Museet har to bondegårder som representerer tradisjonelle nordøstengelsek gårder og bevarer lokale husdyrraser som Durham Shorthorn-fe, Clydesdale-hester samt Cleveland Bay-arbeidshester, Dales-ponnier, Teeswater-får og Saddleback-svin.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Beamish Museum – kategori av bilder, video eller lyd på Commons