Barry Allen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Flash, kjent under sitt ekte navn Bartholomew Henry "Barry" Allen er en fiktiv person som er superhelten Flash i DC Comics-universet. Han er den andre Flash. Allen dukket først opp i Showcase nr. 4 (okt. 1956), skapt av forfatterne Robert Kanigher og John Broome og tegneren Carmine Infantino[trenger referanse]. Hans navn kombinerer navnene til talkshowvertene Barry Gray og Steve Allen[trenger referanse]. Hans død i 1985 fjernet ham fra den vanlige DC-besetningen i over 23 år. Han kom tilbake til 2008 på sidene på Grant Morrisons Final Crisis limited edition, men ikke offisielt før i 2009[trenger referanse].

Karakterens historie[rediger | rediger kilde]

Tidlige år[rediger | rediger kilde]

Barry Allen og hans tvillingbror ble født 19. mars, to uker over tiden. Foreldrene var Henrik og Nora Allen som bodde i den lille byen Fallville i Iowa. Broren ble erklært dødfødt av dr. Gilmore, men hadde i realiteten overlevd for deretter å bli gitt til en annen familie ved navnet Thawnes, som hadde mistet sitt eget barn. Barrys sene fødsel gav ham den dårlige vanen at han alltid var sen. Barry vokste opp med å lese eventyrene til hans favoritt superhelt, Jay Garrick, den opprinnelige Flash, og ofte lekte han med sin venn og fremtidige skuespiller, Daphne Dean.

Da han var barn, ble hans mor drept og hans far ble dømt for mordet. Viljen til å bevise sin fars uskyld, ga Barry en sterk tro på konseptet rettferdighet. Da han gikk på videregående, hadde Barry rykte for å være treg og uomgjengelig. På sin første date dro han til et karneval. Hans date hadde ønsket å sette litt fart på livet sitt, og gikk til en berg-og-dal-bane først. På grunn av dette, utviklet han en frykt for berg-og-dal-baner, en frykt for at han ikke ble kvitt før mye senere i livet sitt.

Barry elsket kjemi fra tidlig alder og dette hjalp han i jobben som gårdbruker. Han vant førsteplassen i Fallville County Fair Agricultural-konkurransen, en pris som inkluderte et stipend til Sun City University. Han ble uteksaminert etter tre år med fordypning i organisk kjemi med kriminologi som sidefag. Siste året på videregående, hjalp Barry myndighetene med å pågripe en bankraner, og han ble tilbudt en jobb som politiforsker for Central City Police Department Scientific Detection Bureau. Ivrig etter å være i søsterbyen til sitt barndomshjem, Keystone City, aksepterte han tilbudet.

Etter å ha flyttet til Central City og fått en leilighet med et laboratorium, begynte Barry å møte Picture News-reporteren Iris West, som han traff på jobben. Hun ble sjarmert av hans ærlighet og stabilitet.

Senere liv og Flash[rediger | rediger kilde]

Barry Allen jobbet som rettsmedisinsk spesialist med rykte for å være veldig treg, bevisst, og ofte sen, noe som frustrerte hans forlovede, Iris West. En natt som han forbereder seg til å forlate arbeidet, knuser et lyn en hylle full av kjemikalier og velter over Allen. Som et resultat, kan Allen plutselig bevege seg ekstremt fort og har fått utrolige reflekser. Han anskaffer seg et kostyme og kaller seg for Flash, etter barndomshelten, Jay Garrick, og blir Central Citys egen superhelt. Professor Ira West (Iris adoptivfar) ved Central City University utformet Allens kostyme. I tillegg oppfant Allen den kosmiske tredemølle, en enhet som gjør det mulig med nøyaktige tidsreiser og som blir brukt i mange historier. Batman sa en gang at "Barry er den typen mann som jeg ville håpet å bli hvis mine foreldre ikke hadde blitt myrdet."

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]