Bandwagon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bandwagon er en norsk musikkonkurranse i regi av Amedia hvor det gjennom 70 lokalaviser kåres en vinnerlåt. Det er en konkurranse med lokalt fokus, hvor artistene selv legger ut låter på sin lokalavis og hvor leserne kan lytte og stemme på sine favoritter.

Konkurransen legger ingen begrensninger på sjanger, alder på deltakerne eller antall sanger som legges inn, men det er to begrensninger; Det er kun anledning til å delta gjennom én lokalavis, og musikken må være laget av deltakeren(ne) selv.

Vinneren av konkurransen får platekontrakt med Warner Music, en stor markedsføringspakke i Amedia, spillejobb på Gramo Underwood på Norwegian Wood og Rock’n Roll Marathon i Oslo og Liverpool, oppfølging fra Wimp, studiotid og produsent til innspilling i Rock City studio verdt 70.000 kroner og faglig oppfølging fra Rock City.

Format[rediger | rediger kilde]

Bandwagon er bygget opp slik at avisene plukker ut hver sin låt som går videre til regionsfinalene som er oppdelt i 12 regioner.[1] Derfra går én artist eller ett band videre til finalen. I tillegg går den låten som har fått flest publikumsstemmer til finalen, mens finalejuryen plukker ut en ekstra låt. Finalen blir dermed bestående av 14 låter. Det er en jury som til slutt kårer vinneren av Bandwagon.

Ramp-stipendet[rediger | rediger kilde]

I tilknytning til Bandwagon deles det ut et Ramp-stipend til verdi av 250.000 kroner.[2] Alle som deltar på Bandwagon har mulighet til å søke på stipendet, som har Åge Aleksandersen som juryleder. Stipendet ble første gang delt ut i 2012, og gikk da til den samiske rapperen SlinCraze.[3]

Årets Bandwagon[rediger | rediger kilde]

Bandwagon 2013 økte fra 26 aviser i 2012 til over 70 nettaviser.[4] I løpet av to uker i september ble det arrangert 12 delfinaler, mens finalen i Namsos ble avviklet 16. november.

Av de 14 finalistene var det Fathers Finest fra Gjøvik som vant med låten «Paint the sky with sound».[5]

Historikk[rediger | rediger kilde]

Bandwagon ble startet som en lokal musikkonkurranse i Namdalsavisa i Namsos i 2011.[6] I 2012 kom 25 nåværende Amedia-aviser til, slik at 26 aviser over store deler av landet deltok. I 2013 var det over 70 nettaviser som deltok på låtkonkurransen.

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]