Baiyangsjøen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Siv i sjøen
河北白洋淀.jpg
白洋淀景区的倒影.jpg

Baiyang-sjøen (kinesisk 白洋淀, pinyin: Bái Yáng Diàn) ligger i byprefekturet Baoding i provinsen Hebei i Kina, mellom Xiongxian og Renqiu. Det meste av den er således innen Xiong'an New Area som ble etablert på 2010-tallet.

Den er en av de største ferskvannssjøene i det nordlige Kina.[trenger referanse] Innsjøen omtales gjerne som Nordkinas nyre.[trenger referanse]

Innsjøen har tilflod fra ni elver. Her er det om lag femti fiskeslag, og mange arter villgjess, ender og andre fugler.[trenger referanse] Innsjøene og parkene rundt er også habitat for atore mengder lotus, siv og andre planter.[trenger referanse] Lokalbefolkningen har pleie, innhøsting og beskatning av disse ressursene som viktig levebrød.

Tørke og overutnyttelse av grunnvannet, og problemer knyttet til skittent vann fra industrien siden 1990-årene, har påført Beijangsjøen økologiske utfordinger (som kvikksølv og arsen), som de lokale styresmakter sliter med å motvirke.[trenger referanse] Vannstanden er det også vanskelig med; på grunn av vannmangel i Beijing tar en vannkanal fra en elv i byprefekturet Liaocheng i Shandong unna i overkant store mengder av vann som ellers ville ha rent inn i Baiyangsjøen.

Baiyang-sjøen er en nasjonal og internasjonal turistattraksjon. Hånddrevne og motoriserte båter av forskjellige størrelser drives av turistindustrien. Sjøen er klassifisert AAAAA av Kinas nasjonale turismeadministrasjon.[1] På øyer i innsjøen er det restauranter og overnattingssteder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «AAAAA Scenic Areas». China National Tourism Administration. 16. november 2008. Arkivert fra originalen 4. april 2014. Besøkt 9. april 2011.  Arkivert 4. april 2014 hos Wayback Machine.