B. Andreas Bull-Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bjørn Andreas Bull-Hansen
Bull-Hansen.JPG
Født18. august 1972
Beskjeftigelse Forfatter
NasjonalitetNorge
DebutSyv Historier Fra Vestskogen

Bull-Hansen som foredragsholder

Bjørn Andreas Bull-Hansen (født 18. august 1972 i Oslo) er en norsk forfatter, blogger, youtuber og tidligere toppidrettsutøver innen styrkeløft.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Bull-Hansen har studert siviløkonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har over 20 år bak seg som aktiv styrkeløfter og kan blant annet vise til NM-gull, bronse i EM og flere norske rekorder både som junior- og seniorløfter. Etter eget utsagn var det skader etter en bilulykke i 1995 som gjorde at han måtte oppgi idrettskarrieren og studiene og fikk tid til å begynne å skrive. Han har imidlertid tatt opp igjen styrkeløftkarrieren og tok nylig bronse i Nordisk mesterskap klasse 110 kg, samt norsk rekord i markløft i klasse 105 kg. Han var på det norske landslaget for Classic World Cup i 2012 i en alder av 40 år. Han er også langbueskytter, seiler og kajakkpadler. Han debuterte i 1996 med Syv historier fra Vestskogen, og har under forfatternavnene Andreas Bull-Hansen og B. Andreas Bull-Hansen også utgitt romanserien Horngudens tale, Lushon-trilogien og Tyr-trilogien.

Bull-Hansen har til tider vært en aktiv debattant, og er blant annet kjent for å kritisere TV 2 for å vise strongman-stevner assosiert med doping, noe Bull-Hansen er sterk motstander av. Bull-Hansen er også dyreforkjemper og har blant annet demonstrert for å få nedlagt Løken Gård.[1]

Bull-Hansen er også en aktiv tur- og havseiler, og har blant annet seilt alene fra Afrika til Norge. Han har i flere år hatt fast kåserispalte i bladet Seilas. Der skriver han om båtlivets gleder og snodigheter. Båtgleden til Bull-Hansen kan også sees i bøkene hans. Han skriver svært detaljert om seiling og også hvordan man bygger en båt i Anubis og Evercity.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]