Austin Stevens

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Austin Stevens
Austin Stevens in Mexico in 2008.jpg
Født19. mai 1950 (71 år)
Pretoria, Sør-Afrika
Beskjeftigelse herpetolog, naturfotograf
Nasjonalitet Sør-Afrika, AustraliaRediger på Wikidata

Austin James Stevens (født 19. mai 1950 i Pretoria) er en sørafrikansk herpetolog. Han er nok mest kjent for dokumentarfilmene Austin Stevens: aller farligst... på Animal Planet.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Han ble interessert i slanger i en alder av tolv år. Han startet å samle på dem, og fikk tilslutt en utrolig stor samling.

Austin Stevens var også med i den sørafrikanske hæren under krigen i Angola. Der ble han bitt av en puffadder, når han prøvde å fjerne slanger fra slagmarken. Han måtte til sykehus, som var langt unna. Austin Stevens var i koma i 5 dager. Legene gjorde alt de kunne, og de skar bort litt kjøtt på hans høyre pekefinger.

Etter krigen dro Austin fra hæren og jobbet i Transvaal Snake Park. Der var han i seks år, og der ble han trent og ble en fullt kvalifisert herpetolog. Der ble han også veldig interessert i å lage film.

Nå lager Austin Stevens dokumentarprogrammer om slanger. Han har også skrevet en bok: Snakes in my bed. Når han ikke reiser jorda rundt for å fotografere slanger, bor han i Namibia. Han har også skrevet boken " The Last Snakeman". Han er nå gift med Amy Stevens.

Guinness rekordbok[rediger | rediger kilde]

Austin Stevens kom Guinness rekordbok for å ha sittet i et rom i 107 dager med 36 av Afrikas giftigste slanger. På den 96. dagen ble han bitt, men han fikk behandling og han satt da i 107 dager.

Bibliografi/ Filmografi[rediger | rediger kilde]

  • Austin Stevens, Snakemaster – In Search of the Giant Lizard, Monster Rattler and More! DVD 2005
Episodes Include:
In Search of The Man-Eating Python
In Search of The Giant Lizard
In Search of The Monster Rattler
Reptile Facts
Interviews with Austin Stevens

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]