Astrid Kvalbein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Astrid Kvalbein
Født13. okt. 1971Rediger på Wikidata (52 år)
Oslo
BeskjeftigelseSanger, journalist Rediger på Wikidata
FarHans Kvalbein
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
InstrumentVokal

Astrid Kvalbein (født 1971) er en norsk sanger (sopran), musikkpedagog og journalist, og rektor ved Norges musikkhøgskole.[1]

Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole i 1998 med hovedfagsoppgaven Spaltelangs med samtidsmusikken om pressedekningen av Ultimafestivalen, og har vært med i samtidsmusikk-gruppene Søyr, «vonDrei» (med Solveig Slettahjell og Ellen Aagaard), samt asamisimasa. Videre har Kvalbein vært tilknyttet Det Norske Solistkor, og samarbeider for tiden med Gjertrud Pedersen (klarinett) i duo Parula.

Kvalbein er med i Norsk Kritikerlag og kjent som habil nynorsk-bruker, har virket som musikkanmelder i VG og Dagsavisen og vært redaktør for det pedagogiske tidsskriftet Arabesk. Hun er forfatter av biografien I og med musikken om Leif Ove Andsnes (Samlaget, 2005). Hun er mottaker av Oslo bys kulturstipend 2006 og fra samme år ansatt ved Norges musikkhøgskole med et doktorgradsprosjekt om komponisten og kritikeren Pauline Hall, og fra 2021 er hun rektor ved samme skole. I tillegg er hun frilanser, bl.a. kritiker i Aftenposten.

Hun er datter av teologiprofessor Hans Kvalbein ved MF.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Astrid Kvalbein Arkivert 26. januar 2019 hos Wayback Machine. Norges musikkhøgskole