Asker Kammermusikkfestival

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Asker KammerMusikkFestival»)
Asker KammerMusikkFestival
StedAsker Kommune
Grunnlagt2013
GenreKlassisk musikk
Nettstedwww.akmf.no

Asker Kammermusikkfestival, forkortet til AKMF, er en festival for klassisk musikk. Festivalen arrangeres hvert år fra slutten av oktober til midten av november med konserter spredt i Asker kommune. AKMFs motto er «kortreist klassisk kvalitetsmusikk til publikum der publikum er». Festivalen ble stiftet i 2013 og er organisert som en frivillig organisasjon.[1]

Festivalens styre besto ved oppstarten i 2013 av Birgitte Christensen, Bjørn Simensen, Øystein Skre, Bjørn Petersen og Kristin Lunde som daglig leder. I 2023 besto styret av lederen Kristin Lunde, Øystein Skre, Pia Borgli og Cecilie Cathrine Ødegården.

Historie[rediger | rediger kilde]

Asker kammermusikkfestival ble stiftet i 2013, og hadde sin første festival i november 2014 med fem konserter. Antallet konserter og konsertsteder i kommunen har vært øktende hvert år, og i 2019 hadde festivalen 30 konserter. I 2020 ble det kun gjennomført fem konserter, grunnet covid-10-pandemien. Festivalen i 2021 ble i noe mindre grad preget av pandemien. I 2023 var det markering av kammermusikkfestivalens tiårsjubileum, med 17 konserter.

Festivalen har engasjert musikere som blant andre Arve Tellefsen, Sølvguttene, Truls Mørk, Håvard Gimse, Christian Ihle Hadland og Kringkastingsorkestret.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «askerkammermusikkfestival.no». askerkammermusikkfestival.no. Besøkt 19. januar 2024.