Arthur Wilberforce Jose

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arthur Wilberforce Jose
Født4. september 1863
Død22. januar 1934 (70 år)
Utdannet ved Clifton College
Beskjeftigelse Historiker, journalist
Nasjonalitet Britisk India

Arthur Wilberforce Jose (født 4. september 1863 i Bristol, Sørvest-England, død 22. januar 1934) var en engelsk-australsk historiker, dikter og redaktør for den australske Encyclopaedia.

Arthur Jose ble utdannet ved Clifton College, hvor han ble tildelt et stipend som gjorde at han kunne begynne å studere ved Balliol College som er en del av University of Oxford. Bare ett år senere brøt Jose`s helse sammen og han ble sendt til Australia i 1882 å samle krefter. I mellomtiden gikk faren hans konkurs og mistet store deler av hans formue. Å vende tilbake til Oxford ble dermed umulig fordi de ikke lenger hadde råd til å betale studiepengene hans.

I 1888, under pseudonymet Ishmael Dare publiserte Jose et samling med dikt, poesi og musikalske vers. Jose ble ansatt som en konstituert professor innen moderne litteratur ved Sydney University i 1893. I september 1899 publiserte han sitt verk History of Australia som senere ble revidert mange ganger. Jose reiste deretter til Sør-Afrika og for en kortere periode arbeidet han som krigskorrespondent for diverse aviser.

Jose reise deretter til England hvor han publisert sine neste bøker i 1901. I 1902 ble han utnevnt til professor i engelsk og historie ved Anglo-Oriental College (MAO College) som ligger i Aligarh, India. Jose var snart tilbake i London igjen hvor han i 1903 ble utnevnt til korrespondent for magasinet The Times i Australia. Han beholdt denne posisjonen fra 1904 til 1915.

I 1915 fratrådte Jose sin stilling som korrespondent for The Times og han begynte hos etterretningsenheten hos den australske marinen med rang som kaptein. Etter den første verdenskrig var over ble Jose utnevnt til redaktør for det australske verket Encyclopaedia, og det første bindet dukket opp i 1925 og det andre verket ble publisert i 1926. Jose døde i Brisbane den 22. januar 1934 i en alder av 70 år av bukhinnebetennelse og han ble gravlagt i Toowong Cemetery. Han etterlot seg kona og en sønn.