Arthur Lowe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arthur Lowe
Dads36.JPG
Født22. september 1915
Hayfield
Død15. april 1982 (66 år)
Birmingham
Ektefelle Joan Cooper (19481982)
Beskjeftigelse Filmskuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
Aktive år1945
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Arthur Lowe (født 22. september 1915 – død 15. april 1982) var en berømt BAFTA Award-vinnende britisk skuespiller.

Han ble mest kjent for sin rolle som karakteren kaptein George Mainwaring i den populære britiske komiserien Dad's Army som ble sendt mellom 1968 og 1977. Lowe gjorde sin debut som skuespiller på Hulme Hippodrome repertoar-teater i den engelske byen Manchester i 1945. I løpet av sin skuespiller-karriere hadde han vært med på flere teater-oppsetninger over hele Storbritannia og på det britiske nasjonalteateret. Han hadde også spilt i minst 50 filmer og flere britiske TV-serier iløpet av sin skuespiller-karriere.

Arthur Lowe giftet seg med Joan Cooper den 10. januar 1948. De hadde møttes for første gang i 1945 da hun var hans fremste dame på teateret Hulme Hippodrome , og de forble sammen frem til hans død. Deres sønn Stephen Lowe ble født i januar 1953.

Lowe kollapset av slag i sin garderobe ved Alexandra Theatre i Birmingham rett før en forestilling av oppsetningen Home at Seven (hvor han opptrådte sammen med sin kone Joan) den 15. april 1982. Han døde på sykehuset kort tid etterpå, i alder av 66 år.

Hans aske ble spredd på Sutton Coldfield Krematorium etter en lite befolket begravelse. Joan selv deltok ikke i ektemannens begravelse ettersom hun nektet å gå glipp av den neste forestillingen til oppsetningen Home at Seven, som ble vist i Belfast på samme tid som begravelsen etter ektemannen hennes foregikk.

En minnestund etter Arthur Lowe ble holdt i mai 1982 i kirken St. Martin-in-the-Fields, som ble fulgt hans gjenværende familie, flere tidligere skuespiller-kollegaer og mange av hans tidligere venner.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]