Arthur Lowe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arthur Lowe
Dads36.JPG
Født22. september 1915
Hayfield
Død15. april 1982 (66 år)
Birmingham
Yrke Skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller
NasjonalitetStorbritannia
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Arthur Lowe (født 22. september 1915 – død 15. april 1982) var en berømt BAFTA Award-vinnende britisk skuespiller.

Han ble mest kjent for sin rolle som karakteren kaptein George Mainwaring i den populære britiske komiserien Dad's Army som ble sendt mellom 1968 og 1977. Lowe gjorde sin debut som skuespiller på Hulme Hippodrome repertoar-teater i den engelske byen Manchester i 1945. I løpet av sin skuespiller-karriere hadde han vært med på flere teater-oppsetninger over hele Storbritannia og på det britiske nasjonalteateret. Han hadde også spilt i minst 50 filmer og flere britiske TV-serier iløpet av sin skuespiller-karriere.

Arthur Lowe giftet seg med Joan Cooper den 10. januar 1948. De hadde møttes for første gang i 1945 da hun var hans fremste dame på teateret Hulme Hippodrome , og de forble sammen frem til hans død. Deres sønn Stephen Lowe ble født i januar 1953.

Lowe kollapset av slag i sin garderobe ved Alexandra Theatre i Birmingham rett før en forestilling av oppsetningen Home at Seven (hvor han opptrådte sammen med sin kone Joan) den 15. april 1982. Han døde på sykehuset kort tid etterpå, i alder av 66 år.

Hans aske ble spredd på Sutton Coldfield Krematorium etter en lite befolket begravelse. Joan selv deltok ikke i ektemannens begravelse ettersom hun nektet å gå glipp av den neste forestillingen til oppsetningen Home at Seven, som ble vist i Belfast på samme tid som begravelsen etter ektemannen hennes foregikk.

En minnestund etter Arthur Lowe ble holdt i mai 1982 i kirken St. Martin-in-the-Fields, som ble fulgt hans gjenværende familie, flere tidligere skuespiller-kollegaer og mange av hans tidligere venner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]