Art Arena

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.

ARTARENA er et planlagt kunstfilmmuseum for Sunderland nordøst i England. Det er ment å vise elementer fra Anthony Rolands samling av filmer om kunst på 45 skjermer; besøkende vil vandre mellom dem mens de har på seg hodetelefoner som bytter til riktig lydspor.

Det opprinnelige konseptet ville krevd en futuristisk bygning til 35 millioner euro i London. Dette banet vei for en ombygning til 2 millioner pund av West Park United Reformed church på Stockton Road i Sunderland, som skal åpne i april 2012.[1] Besøkende vil betale en liten inngangsavgift og så leie pr time for hodetelefoner; over 160 000 besøkende er ventet første året.[1]

Konsept[rediger | rediger kilde]

Uttrykket “artarena” er en sammentrekning av to ord, art (kunst) og arena (betyr sand, fra den opprinnelige sandunderlaget på arenaene i antikkens Hellas). Art Arena er et stort og åpent galleriområde, som er spesialbygget for å vise kunstfilmer om klassisk og samtidskunstformer og ikke-fysiske kunstverk. Filmene som blir presentert er hentet fra Roland-samlingen, en samlingen av filmer og dokumentarer som har blitt samlet over en periode av 30 år av Anthony Roland.[2] Designet til Art Arena innbefatter mange projeksjonsalkover der det er visninger samtidig. Ved bruk av geolokalisert trådløst hodetelefonteknologi kan de besøkende fritt bevege seg gjennom visningsområdene og oppleve hver film og kunne høre lyd fra den visningen som de ser på. Denne enheten tillater fjerning av akustiske skillevegger mellom rommene der visningene forgår.

Historie[rediger | rediger kilde]

Art Arena-konseptet som kulturelt uttrykk ble opprinnelig utviklet i 2002 av kunstfilmsamlinger Anthony Roland[2] og arkitekten David Serero.[3] Den opprinnelige planen for et "Art Arena Roland Museum" var for et futuristisk kompleks til 35 millioner euro i London som skulle kombinerer utstillingsplass, filmlagring, og over førti visningsområder.

I 2010 vokste planen fram om å omforme bygningen i Sunderland. Kirken ble bygget som en menighetenskirke i 1881-3, med et design av JP Pritchett.[4] URC la det ut for salg i mars 2010, etter at det på den tiden ble brukt av West House Christian Fellowship, Sunderland Filipino Church and the Mountain of Fire church.[5]

Fremtid[rediger | rediger kilde]

Diskusjoner har allerede startet om å kopiere formatet i kirker andre steder i Storbritannia.[1] Roland planlegger et mye større anlegg i Londons Docklands, med 200 projeksjonsteder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «artarena document» (PDF). The Roland Collection of Films on Art. Arkivert fra originalen (PDF) 22. mars 2012. Besøkt 3. april 2011. 
  2. ^ a b Anthony Roland
  3. ^ David Serero et al., Art Arena, Serero Architects.
  4. ^ «West Park United Reformed Church». Heritage Gateway. 2006. Besøkt 3. april 2011. 
  5. ^ «Two Sunderland churches up for sale for £1.2m». Sunderland Echo. 2. mars 2010. Besøkt 3. april 2011. [død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Koordinater: 54°54′7″N 1°23′8″V