Arne Trageton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arne Trageton
En av mange bøker, skrevet av barn, Arne Trageton viser frem når han holder kurs.Her: Fra prosjektet «å skrive seg til lesning» Hvorfor skal barn lese andres bøker som de ikke har noe forhold til, når de kan lære mye bedre og raskere av å skrive selv?
Født15. okt. 1935Rediger på Wikidata (88 år)
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Arne Trageton (født 15. oktober 1935 i Norge) er ansatt som førsteamanuensis ved høyskolen i Stord/Haugesund, og har tidligere vært pedagogikklærer ved samme skole. Trageton står bak en rekke fagbøker innen små barns pedagogikk. Læreboka Å skrive seg til lesing. IKT i småskolen er oversatt til dansk, svensk og finsk.

De siste 33 årene[når?] har Trageton jobbet som lærerutdanner og kurset mer en 20 000 deltakere i Norden innenfor hans spesialinteresse barnehage/småskole. Trageton var hovedforeleser på europeisk lærerutdannings- konferanse i Praha februar 2010 og han er æresmedlem i det svenske nettverk «att skriva sig till läsning». Pr. i dag[når?] finnes 30 mastergrader på området og 2 påbegynte doktorgrader.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Trageton, Arne: Skriv på PC – lær å lese!, en bok om Skrive seg til lesing pedagogikk. Pedlex, 2009.[1]
  • Trageton, Arne: Å skrive seg til lesing, IKT i småskolen, en bok om Skrive seg til lesing pedagogikk. Universitetsforlaget 2003 [2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 14. januar 2014. Besøkt 13. januar 2014. 
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 15. januar 2014. Besøkt 13. januar 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]