Army Cyclist Corps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rekrutteringsplakat for hjulrytteravdelingen South Midland Divisional Cyclist Company.

Army Cyclist Corps var en våpenart i British Army som besto av hjulryttere.

Frivillige hjulrytteravdelinger var blitt dannet så tidlig som 1880-årene; den første hele hjulrytteravdelingen (26th Middlesex Rifle Volunteers) ble opprettet i 1888.[1] Hjulryttere ble brukt på periodisk basis under boerkrigen – selv om de ikke ble innsatt som organiserte kampavdelinger, viste hjulryttere seg å være uvurderlige for oppklaring og ordonnanstjeneste, ettersom de var både lettere, stillere og logistisk enklere å støtte enn hester.

Da første verdenskrig brøt ut ble hjulrytterbataljonene satt i tjeneste ved kystforsvaret i Storbritannia. Deres rolle ble ansett å være så viktig at ingen av dem ble sendt til utlandet. I 1915 ble Army Cyclist Corps dannet som en overbygning for disse bataljonene; det ble senere utvidet til å omfatte ytterligere et dusin bataljoner skapt fra yeomanryregimenter som var blitt konvertert til hjulryttere.

De fleste hjulrytteravdelingene tjenestegjorde aldri utenfor Storbritannia, og fungerte i stedet som mannskapserstatninger for infanteribataljoner; noen ble konvertert tilbake til konvensjonelt infanteri og ble satt inn i strid, slik som Kent Cyclists (på nordvestfronten) eller 2/10th Royal Scots (i Nord-Russland).[2]

To bataljoner, 25th (County of London) Cyclist Battalion og Kent Cyclist Battalion, kjempet i den tredje anglo-afghanske krig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Westlake s. 224
  2. ^ Westlake s. 67

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]