Arlington Hall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arlington Hall
Beliggenhet
LandUSA
StedArlington County
Historiske fakta
Eier(e)General Services Administration[1]
Kart
Kart
Arlington Hall
38°52′03″N 77°06′13″V

Arlington Hall, hovedbtgningen (ca. 1943)
U.S. Army Signals Intelligence Service personell i Arlington Hall (ca. 1943)
Et DIA-kontor i Arlington Hall Station (1970-årene)

Arlington Hall er et bygningskompleks i Arlington County i den amerikanske delstaten Virginia. Her var var et sentralt militært tjenestested under andre verdenskrig som med fremgang dechiffrerte fiendens kommunikasjon.

Historie[rediger | rediger kilde]

Fra 1927 var det en utdanningsinstitusjon for unge kvinner under navnet Arlington Hall Junior College for Women.

Noen måneder etter at USA gikk inn i Andre verdenskrig, ble Arlington Hall rekvirert av den amerikanske hær den 10. juni 1942 for Signal Intelligence Service (SIS) og Signal Security Agency (SSA) til bruk for militære formål som Arlington Hall Station. SIS og SSA var hemmelige amerikanske militærenheter som ble betrodd krypteringsanalysen av fiendtlige meldinger, hovedsakelig tyske, italienske og japanske, under andre verdenskrig.

Selv etter krigen og integreringen av SIS og SSA i Army Security Agency (ASA), som ble grunnlagt 15. september 1945, forble hovedkvarteret i Arlington Hall til 1989, da hovedkvarteret ble flyttet til Fort Belvoir i det tilgrensende Fairfax County.[2]

Siden den gang har Arlington Hall fungert som et treningssenter for USAs utenriksdepartement. Den huser Army National Guard Readiness Center og dermed hovedkvarteret til Army National Guard (ARNG), altså hæravdelingen av den amerikanske nasjonalgarde.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ side(r) 1, tile.loc.gov, besøkt 10. november 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Arlington Hall Station, 4000 Arlington Boulevard, Arlington, Arlington County, VA Library of Congress (englisch). Lest 20. desember 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]