Defense Intelligence Agency

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Defense Intelligence Agency
TypeEtterretningsbyrå
Grunnlegger(e)Robert S. McNamara
VirkeområdeUSA
Etablert1. oktober 1961
HovedkontorWashington D.C.
UnderlagtUSAs forsvarsdepartement
Nettstedwww.dia.mil (en)
Kart
Defense Intelligence Agency
38°50′53″N 77°00′43″V

Defense Intelligence Agency (DIA) er en føderal etterretningsetat i det amerikanske forsvarsdepartementet. Den ble opprettet i 1961, holder til på Bolling Air Force Base og har over 7 000 ansatte. Etatens oppdrag er å tilveiebringe betimelig og objektiv etterretning til stridsmenn, politikere og militære strateger. Etatens direktør er øverste rådgiver for forsvarsministeren og sjefen for forsvarets sjefsnemnd innen spørsmål om militær etterretning.

Defense Clandestine Service[rediger | rediger kilde]

Defense Clandestine Service (DCS) er en gren av Defense Intelligence Agency,[1] en etterretningsorganisasjon i det amerikanske Forsvarsdepartementet. Etableringen av DCS ble kunngjort 23. april 2012 og har som mål å styrke etterretningen mot høyprioritetsmål som Iran og Kina i en omorganisering av etterretningsapparatet som gir militæret en større etterretningsrolle utenfor slagmarken.[2][3]

DCS har som rolle å drive menneskelig etterretning og vil samarbeide tett med sin sivile motpart, National Clandestine Service i Central Intelligence Agency.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Pellerin, Cheryl (15. august 2012). «Flynn: Integrated Intelligence System Provides Advantage». United States Department of Defense. Arkivert fra originalen 13. oktober 2012. 
  2. ^ Miller, Greg (23. april 2012). «Pentagon establishes Defense Clandestine Service, new espionage unit». The Washington Post. 
  3. ^ Entous, Adam (23. april 2012). «Pentagon Creates New Spy Service in Revamp». The Wall Street Journal. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]