Arimine vannkraftverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arimine vannkraftverk
Arimine I-demningen nær byen Toyama
Arimine I-demningen nær byen Toyama
LandJapan Japan
RegionToyama
VassdragJoganji
Byggestart1956
Oppstartsår1959
Tekniske data
Installert effekt285 MW
Beliggenhet
Arimine vannkraftverk ligger i Japan
Arimine vannkraftverk
Arimine vannkraftverk
Arimine vannkraftverk (Japan)
36°29′22″N 137°26′55″ØKoordinater: 36°29′22″N 137°26′55″Ø

Arimine vannkraftverk er et vannkraftverk i Japan, som opereres av Hokuriku Electric Power Company. Det ligger plassert ved vassdraget Joganji i prefekturet Toyama, like sørøst for byen Toyama på den nordvestlige kysten av Honshu. Det består av to anlegg, Arimine I og det mindre Arimine II, som nytter vannkraft fra tre damanlegg.

Arimine I har en installert vannkrafteffekt på 285 MW. Det nytter kraft fra Arimine I-demningen og Arimine II-demningen. Arimine II har en installert effekt på 120 MW. Dette vannkraftanlegget nytter kraft fra Arimine II-demningen og Oguchigawa-demningen. Sistnevnte demning gir også kraft til kraftstasjonen Arimine III på 20 MW.

Arimine I-demningen er en demning ved vassdraget Joganji i prefekturet Toyama, like sørøst for byen Toyama på den nordvestlige kysten av Honshu, i Japan. Den er en gravitasjonsdam av betong. Også det andre reservoaret reguleres av en gravitasjonsdam i betong, nemlig Oguchigawa-demningen ved Toyama.

Oguchigawa-demningen er også en gravitasjonsdam i betong.
Armine II kraftstasjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

energistubbDenne energirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.