Apportering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Apporterende retriever

Apportering er en handling der en hund på kommando bringer (henter) en gjenstand eller et annet objekt, for eksempel en død fugl, til sin fører eller en annen person. Det apporterende dyret utfører gjerne handlingen på kommandoen apport.

Apportering blir i hovedsak regnet som en form for hundesport, selv om også andre dyr kan trenes opp til å bli gode apportører. Hunder som er trent i apportering skal ikke tygge eller bite hardt på gjenstanden, men raskest mulig bringe den til sin fører og avlevere den – ofte sittende på førerens venstre side.

Såkalte retrievere er eksempler på hunderaser som har blitt alet opp spesielt med tanke på apportering, opprinnelig i den hensikt å bistå i jaktvadefugler og svømmefugler, ofte som et utfyllende individ sammen med pointere som finner og reiser fuglen. De fleste hunder blir imidlertid gode apportører, når de får riktig trening.

Se også[rediger | rediger kilde]

Albuna oberthuri (ento-csiro-au).jpgDenne zoologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.