Anything Goes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anything Goes
Manus
MusikkCole Porter
SangteksterCole Porter
Forestillinger

Anything Goes er en musikal med musikk og sangtekster skrevet av Cole Porter. Det opprinnelige manuset er ved Guy Bolton og P.G. Wodehouse, men ble deretter betydelig revidert av Howard Lindsay og Russel Crouse.

Musikalen handler om de elleville opplevelsene til en gruppe passasjerer ombord på et cruiseskip som seiler fra New York City til London. Blindpassasjeren Billy Crocker er forelsket i rikmansdatteren Hope Harcourt, som er forlovet med lord Evelyn Oakleigh. Billy får hjelp av nattklubbsangerinnen Reno Sweeney og gangsteren Moonface Martin i sin søken etter å vinne Hopes hjerte.

Siden premieren på Neil Simon Theatre (den gang kjent som Alvin) på Broadway i 1934, har musikalen hatt nypremiere flere ganger i både USA og Storbritannia. Den introduserte kjente sanger som «Anything Goes», «You're the Top» og «I Get a Kick Out of You». Musikalen er også blitt filmatisert to ganger, som Anything Goes (1936) og Dans etter noter (1956).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

P culture.pngDenne teaterrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.