Antonio Delgado

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Antonio Delgado
Født15. des. 1939Rediger på Wikidata
Kapp Verde
Død16. mars 2022[1]Rediger på Wikidata (82 år)
Drammen[1]
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetKapp Verde

Antonio Delgado (født 15. desember 1939, død 16. mars 2022 i Drammen[2]) var en fotballspiller fra Kapp Verde. Han var den første mørkhudede spilleren i norsk fotball. Han fikk tilnavnet «Strømsgodets Eusebio» da han spilte i Eliteserien.

Delgado debuterte for SIF på hjemmebane den 15. mai 1967 mot Rosenborg. Totalt spilte han syv kamper for Godset, og scoret ett mål forøvrig på bortebane mot Lyn 25. mai 1967.

Delgado vokste opp på Kapp Verde-øyene og spilte flere uoffisielle landskamper, før han mønstret på et norsk skip etter å ha hørt rykter om de gode lønningene norske redere betalte. Tre år senere mønstret han av i Porsgrunn og reiste til Drammen sammen med en kamerat. I tiden som fulgte dro han av og til til området ved Marienlyst for å spille løkkefotball. Her ble han oppdaget av Johnny Vidar Pedersen som spilte for SIF og som inviterte han til å prøvespille for klubben. Etter prøvespillet fikk han tilbud om å slutte seg til klubben, og fikk som en følge av dette også innvilget oppholdstillatelse i landet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Strømsgodset Toppfotball, «Antonio Delgado er død», verkets språk norsk, utgitt 18. mars 2022, besøkt 18. mars 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Antonio Delgado er død». Strømsgodset Toppfotball. 18. mars 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata