Anne-Marte Kolbjørnshus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anne-Marte Kolbjørnshus
Født23. aug. 1987[1]Rediger på Wikidata (36 år)
Søndre Land
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Anne-Marte Kolbjørnshus (født 23. august 1987 som Anne-Marte Aslesen) er en norsk politiker (AP). Hun kommer opprinnelig fra Hov i Søndre Land i Oppland, men er nå bosatt på Dokka i Nordre Land. Kolbjørnshus har Bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Lillehammer.

Kolbjørnshus var nominert som fylkesvaraordførerkandidat ved lokalvalget i 2015, og utgjorde sammen med fylkesordførerkandidat Even Aleksander Hagen tidenes yngste toppduo for Oppland Arbeiderparti.[2]. Hun var gruppeleder for Arbeiderpartiet, medlem i fylkesutvalget og leder komité for opplæring og kultur i Oppland fylkeskommune. Ved sammenslåingen fortsatte hun som gruppeleder og medlem av fylkesutvalget i Innlandet fylkeskommune. I 2021 gikk hun over i jobb som administrasjonsleder hos Lillehammer Institute of Music Production and Industries (Limpi).

Som folkevalgt har Kolbjørnshus vært medlem av formannskapet og kommunestyret i både Søndre Land og Nordre Land. Ved stortingsvalget 2009 var hun Arbeiderpartiets 10. kandidat i Oppland. Hun er i dag kvinnenettverksleder i Innlandet Arbeiderparti.

Verv[rediger | rediger kilde]

2021 - kvinnenettverksleder Innlandet Arbeiderparti

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ stortinget.no, stortingsrepresentant-ID ANNKOL[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Tidenes yngste toppkandidater». NRK Hedmark og Oppland. 22. november 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Oppland Arbeiderblad – "20 år og nesten fulltidspolitiker", reportasje fra valget 2007, 24. oktober 2007.