Hopp til innhold

Anli Pollicino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anli Pollicino
OpphavJapan
SjangerJ-rock
Aktive år2006 -
PlateselskapEuclid Agency
Nettstedhttp://www.anlipollicino.jp/

Anli Pollicino er et visual kei band fra Japan som startet i 2006 av Kiyozumi og Shindy. De er påvirket av forskjellige artister som Evanescence, Marilyn Manson, L'Arc~en~Ciel og Siam Shade. I 2007 ble deres første maxi-single utgitt.

Historie[rediger | rediger kilde]

Shindy hadde lenge drivet med musikk med stor påvirkning av hans foreldre som begge var artister. Da han i 2006 møtte kiyozumi, hadde han egentlig tenkt til å legge musikken bak seg, men da Kiyozumi foreslo at de skulle lage et band sammen takket han ja. De hadde venner som kunne spille forskjellige instrumenter, prøvde dem ut og fant ut at alle kunne spille bra. De fikk en besetning som består av Shindy som vokalist, Kiyozumi på trommer og Takuma på guitar. Bandet starter aktivitetene sine som Anli Pollicino i 2006, som et sessionband.

2006 AP startet som et sessionband, og fikk Yo-1 som et støttemedlem.

2007 Den 3. april gir bandet ut sin første maxi-single kalt Pride. I august blir det nye medlemmet av Anli Pollicino Yo-1 som spiller gitar og korer på noen av sangene.

2008 Fra august 2008 er bassisten Masatoshi støttemedlem.

2009 blir Masatoshi offisielt det nye medlemmet av Anli Pollicino. Samme året blir Anli Pollicino signert til Euclid Agency, under visual kei selskapet Zany Zap. De gir ut sitt første mini-album kalt Fahrenheit 31 og opptrer på sitt første show i Ikebukuro Cyber-konserthus den 20. november. De gir også ut en ny single kalt Street smarts/Mr.0 ~live ver.~

2010 Anli Pollicino har sitt andre show i februar på Takadanobaba CLUB PHASE-konserthus. I mai-juni dro de på sin første Europa-turné i 7 land med 19 forestillinger (de fleste i Frankrike). Som et resultat av rangerings-forespørsel kom Streets Smart på 55.-plass og Mr.0 som nr 80 i Nolife TV broadcast i Frankrike. Samme året i juni hadde bandet sitt tredje how i Shibuya Chelsea Hotel-konserthus. Samme måned blir alle bandets aktiviteter suspendert fordi Shindy må gjennomføre en operasjon etter at legene oppdaget en livstruende polypp på stemmebåndene hans. I oktober starter de aktivitetene igjen.

2011 De gav ut 3 nye maxi-singler Rondo, Devilish Eyes og Game of Love.

2012 2. mai gav de ut Life is Beautiful som ble et helt album av singelene Devilish Eyes og Game of love, med bonussporet Last tears som bare blir utgitt i Europa. 14. juni ga Anli Pollicino ut en coverversjon av You spin me round (like a record) sammen med deres første PV, som var en parodi på den originale musikkvideoen. 24. juni begynte de på sin andre Europaturné som startet I Norge på DesuCon i Oslo Kongressenter, dagen før holdt de en signering og spørsmålsrunde (Q&A), der bandet ble oppfordret til å lage en sang til den norske fansen. På konserten kom Anli Pollicino overraskende nok med en sang kalt Norwegian Salmon, der vokalisten Shindy byttet plass med trommeslageren Kiyozumi som sang Norwegian Salmon.

Deres nye album TRANCEformer ble lagt ut på iTunes 20. juni, og blir offisielt utgitt den 15. august.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Maxi-Single:

Singles:

Mini-Album: Fahrenheit 31 (22. november, 2009)

Album:

DVD:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]