Anjali (1990)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anjali
orig. அஞ்சலி
Generell informasjon
GenreFilmmusikal, barnefilm
Utgivelsesår1990
NasjonalitetIndia
Lengde155 min.
SpråkTamilsk
Bak kamera
RegiMani Ratnam Rediger dette på Wikidata
ManusMani Ratnam Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)G. Venkateswaran
MusikkIlaiyaraaja Rediger dette på Wikidata
FotoMadhu Ambat Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeRaghuvaran Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)1990
Eksterne lenker

Anjali er en indisk film fra 1990, regissert av Mani Ratnam.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Sivilingeniør Shekhar bor sammen med sin kone Chitra, og deres to små barn Arjun og Anu. Chitra føder et tredje barn, men det blir påstått at datteren deres var dødfødt. To år senere flytter Shekar og familien til et nytt leilighetskompleks. Familien ser ut til å ha gått videre etter deres dødfødte barn, og lever lykkelig sammen. Barna deres finner ofte på forskjellige skøyerstreker, blant annet mot en mentalt funksjonshemmet mann - til stor irritasjon for hans kone. Den eneste leietakeren barna er redde for er Dennis Joseph som bor alene i en av de andre leilighetene, og tidligere hadde sittet i fengsel. Men Chitra begynner etter hvert å mistenke at Shekhar har en affære med en annen kvinne og konfronterer ham om dette, men Shekhar nekter for dette. Noen dager senere oppdager Chitra imidlertid Shekhar som snakker med en annen kvinne. Hun konfronterer ham igjen.

Uten å vente på forklaringene hans skynder Chitra seg hjem igjen, pakker kofferten sin og truer med å reise sin vei sammen med barna deres. Men det blir snart oppdaget at deres tredje barn, Anjali, som de trodde var dødfødt egentlig ble født psykisk syk og visstnok skal ha blitt født med en dødelig sykdom. Doktoren ga ikke barnet mer enn noen få måneder å leve. For å unngå denne sorgen i et par måneder fra en allerede fysisk utslitt Chitra - og for å beskytte barna hans mot disse traumene - samarbeidet Shekhar med legene for å lyve for familien sin om at barnet skal ha vært dødfødt. Men til stor overraskelse for alle har barnet kommet seg. Nå er barnet to år gammelt, og er tilsynelatende fysisk frisk. Kvinnen som Shekar hadde snakket med var egentlig Anjalis doktor Sheela. Selv om Chitra er trist over dette sviket, bestemmer hun seg for å ta med seg Anjali hjem. Men Anjali er ikke som et normalt barn, og krever konstant oppmerksomhet fra begge foreldrene sine. Dette får de to andre søsknene til å mislike Anjali, og bli misunnelige på all oppmerksomheten hun får.

Dessuten erter de andre barna i området dem, ved å gjøre narr av Anjalis tilstand. En dag begynner Arjun å slåss med de andre barna på grunn av mobbingen deres. Arjun blir deretter langt mer beskyttende overfor lillesøsteren sin, og han får de andre barna på skolen til å akseptere henne som hun er. Men foreldrene til de andre barna bekymrer seg, og ønsker ikke at deres egne barn skal være i nærheten av et psykisk funksjonshemmet barn. Disse foreldrene krever derfor at Shekar og Chitra enten forlater leiligheten, eller at Anjali blir innlagt ved en institusjon. Den eneste som støtter den lille familien deres er Dennis Joseph. I mellomtiden, når Shekhar stikker innom byggeplassen sin, sammen med Chitra og Anjali en kveld, blir han vitne til et drap. Han melder dette til politiet, og morderen blir arrestert. Men morderen er rasende og besøker Shekars hjem, etter å ha blitt sluppet løs mot kausjon. Han planlegger å drepe Shekhar. Men Dennis kommer igjen til unnsetning, og dreper morderen. Neste morgen oppdager de at Anjali har dødd i søvne.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Anjali (1990)» (engelsk). Besøkt 1. juli 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata