Animaniacs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Animaniacs
Generell informasjon
SjangerKomiserie
Prod.landUSA
Sesonger5
Episoder99
SpråkEngelsk
Foran kamera
Stemmer avRob Paulsen, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, Jess Harnell, Tony Jay, Jim Cummings, Kath Soucie
Bak kamera
Skaper(e)Tom Ruegger
ProdusentSteven Spielberg
KomponistRichard Stone
Prod.selskapWarner Bros. Animation, Amblin Entertainment
Sending
Periode8. jan. 1993, 13. sep. 199314. nov. 1998
TV-kanalKids' WB
Eksterne lenker
IMDb

Steven Spielberg Presents Animaniacs, vanligvis kalt Animaniacs, er en amerikansk animasjonsserie, distribuert av Warner Bros og produsert av Amblin Entertainment. Tegnefilmserien var den andre animerte serier produsert av samarbeidet med Steven Spielberg og Warner Bros Animasjon i animasjonen renessanse på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet. Studioet første serien, Tiny Toon Adventures, ble en suksess blant yngre seere, og tiltrakk et betydelig antall voksne seere. En viktig presedens for serien var suksessen Disneys filmen Who Framed Roger Rabbit, som inneholdt kamper med mange av sine kjente tegnefilmfigurer, og var co-produsert av Amblin Entertainment. Den Animaniacs forfattere og aktivitetsledere, ledet av Senior Producer Tom Ruegger brukte erfaringene fra den forrige serien å skape nye animerte figurer som ble støpt i formen av Chuck Jones og Tex Averys kreasjoner.

Komedien i Animaniacs var en bred miks av gammeldags vidd, slapstick, popkulturelle referanser, vold og galskap. Showet inneholdt en rekke komiske pedagogiske segmenter som dekket fag som historie, matematikk, geografi, astronomi naturfag og samfunnsfag, ofte i musikalsk form. Animaniacs seg selv var et show, med korte sketsjer med et stort persongalleri. Selv om showet ikke hadde satt format, episode struktur variert til å dekke behovene til segmentene inkludert; majoriteten av episodene var sammensatt av tre korte mini-episoder, hver skuespiller ulike sett med tegn, og bygge bro segmenter.

Animaniacs første ble sendt på Fox Kids fra 1993 til 1995 og senere vist på WB 1995 til 1999 som en del av sine Kids 'WB ettermiddag programmering blokk. Serien hadde totalt 99 episoder og en film, med tittelen Wakko's Wish. Den senere sendt på Nickelodeon og Cartoon Network serier. I Norge ble serien vist på NRK1 fra 1996 til 1998 med engelsk tale og norsk tekst, vanligvis på mandager og i reprise på lørdager.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]