Ana Lucia Cortez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rollefiguren Ana Lucia Cortez ble spilt av Michelle Rodríguez.

Ana Lucia Cortez er en fiktiv person i den amerikanske TV-serien Lost, spilt av Michelle Rodríguez. Hun tiltrådte en kort gjesteopptreden i første sesongs finaleavsnitt «Exodus», men ble en del av hovedbesetningen i andre sesong. Hun opptrer totalt i 23 av 121 episoder.

Her ble det fortalt at da flyet, «Oceanic Flight 815», delte seg mens det ennå var i luften, og haleseksjonen landet på en annen del av øya, i praksis opprettet to grupper med overlevende. I tilbakeblikk i to episoder som kretset rundt henne «Collision» og «Two for the Road», viser at hun var en tøff politikvinne før hun satte seg på det skjebnesvangre flyet.

Skuespilleren Rodriguez skapte bråk og omtale da hun ble stoppet av politiet for å ha kjørt i påvirket tilstand av ytre stimulanser. Det skjedde noen uker før hennes figur ble drept i serien, skutt av sitt eget våpen. At hun ble fjernet fra serien ikke lenge etter at hun skapte kontrovers i amerikanske media førte til spekulasjoner om det var den reelle årsaken til figuren ble drept og således skrevet ut av serien. Produsentene av Lost uttalte derimot at Rodriguez egentlig kun var interessert i å spille i en sesong og av den grunn var rollefiguren Ana Lucias død skrevet helt fra begynnelsen.

Hun framstilte en person som ble oppfattet som tøff, men ikke særlig sympatisk. Melanie McFarland i avisen Seattle Post-Intelligencer beskrev Ana Lucia som «en av mest intenst hatede rollefigurer på fjernsynet [i] høsten [2005]» grunnet at hun var «fiendtlig» og en «bølle».[1] Hun la til at da Ana Lucia myrdet rollefiguren Shannon Rutherford (spilt av Maggie Grace) var hun den av de overlevende på øya som fikk minst sympati av seerne.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ McFarland, Melanie, (29. november 2005): «Shedding Light on a Lost Villain», Seattle Post-Intelligencer.

Se også[rediger | rediger kilde]