Amor ler av Andy Hardy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Amor ler av Andy Hardy
orig. Love Laughs at Andy Hardy
Generell informasjon
Utgivelsesår1946
Prod.landUSA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørWillis Goldbeck
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Amor ler av Andy Hardy[1] (originaltittel: Love Laughs at Andy Hardy) er en amerikansk spillefilm fra 1946 regissert av Willis Goldbeck med Mickey Rooney og Lewis Stone i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien begynner i den lille byen Carvel, hvor den ærede dommeren Hardy (spilt av Lewis Stone) og hans kone Emily venter spent på at sønnen deres skal komme tilbake fra militæret. Andy (spilt av Mickey Rooney) har nettopp gjort seg ferdig med to år i militæret, men foreldrene hans er ikke klar over at Andy ønsker å komme tilbake sammen med college-kjæresten Kay. En dag, like etter Andys hjemkomst, observerer moren Emily at han ser på butikk-vinduer med gifteringer og baby-klær. Hun mistenker at sønnen hennes er forelsket. Emilys mistanker blir snart bekreftet når Andy, som vanligvis har hatt et godt øye til kvinner, knapt legger merke til den svært attraktive sangerinnen Isobel Gonzales (spilt av Lina Romay) når de blir introdusert.

Isobel er fast sangerinne ved Carvel Country Club. Når Andy kommer dit og de blir introdusert for hverandre, blir hun umiddelbart forelsket i ham. Men Andy er imidlertid alt for opptatt med å tenke på kjæresten sin fra college. Men han er samtidig fast bestemt på å holde romantikken hemmelig for foreldrene hans. Andy blir imidlertid sjokkert når Kay kommer tilbake til Wainwright College, og forteller at hun har forelsket seg i en annen mann - Dane Kittridge - og at hun planlegger å gifte seg med Dane allerede dagen etter.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på medietilsynets database» (norsk). Besøkt 25. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]