Alwin Schockemöhle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alwin Schockemöhle
Født29. mai 1937[1]Rediger på Wikidata (86 år)
Meppen
BeskjeftigelseSprangrytter Rediger på Wikidata
SøskenPaul Schockemöhle
NasjonalitetTyskland
Vest-Tyskland
UtmerkelserTie Man of the Year (1976)[2]
Hall of Fame des deutschen Sports (2016–)
SportHestesport
Høyde170 centimeter

Alwin Schockemöhle (født 29. mai 1937 i Meppen), tysk rytter som deltok i de olympiske leker 1960 i Roma, 1968 i Mexico by og 1972.

Schockemöhle ble olympisk mester i hestesport under Sommer-OL 1960 i Roma. Med hesten «Ferdl» var han med på det tyske laget som vant lagkonkurransen i sprangridning foran USA og Italia. De andre på laget var Fritz Thiedemann på «Meteor» og Hans Günter Winkler på «Halla».

Seksten år senere, under Sommer-OL 1976 i Montréal, vant han sin andre olympiske gullmedalje. Med hesten «Warwick Rex» vant han den individuelle konkurransen i sprangridning foran canadiske Michel Vaillancourt på «Branch County» og François Mathy på «Gai Luron» fra Belgia. I lagkonkurransen kom det tyske laget på andreplass bak Frankrike. Det tyske laget besto av Hans Günter Winkler på «Torphy», Paul Schockemöhle på «Agent», Alwin Schockemöhle på «Warwick Rex» og Sönke Sönksen på «Kwepe».

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id schockemöhle-alwin, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.deutschesmodeinstitut.de, besøkt 2. august 2018[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]