Almost an Angel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Almost an Angel
Generell informasjon
GenreFilmkomedie, dramafilm
Utgivelsesår1990
NasjonalitetUSA
Lengde88 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Cornell[1] Rediger dette på Wikidata
ManusPaul Hogan Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)John Cornell, Paul Hogan
MusikkMaurice Jarre Rediger dette på Wikidata
FotoRussell Boyd Rediger dette på Wikidata
KlippDavid Stiven Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendePaul Hogan, Elias Koteas, Linda Kozlowski, Charlton Heston, David Alan Grier, Douglas Seale, Michael Alldredge, Parley Baer, Steven Brill, Larry Miller, Troy Curvey,[2] Doreen Lang[2] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapParamount Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Paramount Pictures
Netflix
Premiere(r)1990
Eksterne lenker

Almost an Angel er en amerikansk film fra 1990, regissert av John Cornell.[3][4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Terry Dean er en profesjonell innbruddstyv som spesialiserer seg på å sabotere elektroniske overvåkingssystemer. Han blir løslatt fra enda et opphold i fengsel. Etter forslag fra en annen innsatt, bestemmer Terry seg for å bytte til bankran i stedet. Han planlegger å få sikkerhetskameraene til å ta opp TV-programmer som han kan koble til en modifisert fjernkontroll, og deretter gå inn i banken forkledd som en kjendis. I forvirringen over dette uventede utseendet håper han kan tjene til å forvirre de ansatte ved banken. Terrys første ran (forkledd som Willie Nelson) er vellykket, men kort tid senere blir han vitne til en ung gutt som i ferd med å bli overkjørt av en varebil. Impulsivt skyver han barnet vekk, men han blir selv truffet av lastebilen.

På sykehuset har han en tåkete opplevelse hvor han møter Gud (spilt av Charlton Heston). Selv om Terry har levd et syndig liv, har hans siste gjerning - impulsiv som den var - gitt ham en ny mulighet til å redde sjelen sin – ved å gjøre Guds arbeid som en engel. Men etter å ha våknet opp igjen, forsøker Terry et annet bankran - denne gangen forkledd som Rod Stewart. Men en gjeng ranere blander seg inn. Mens de rømmer, forsøker en av kjeltringene å skyte Terry, men pistolen ble lastet med løspatroner av en av de andre kjeltringene. Men Terry tenker at han er en udødelig engel, og revurderer sine væremåter, søker råd i en kirke, og så følger han det han mener er en rekke "tegn" til en annen by.

Ved en pub møter han Steve Garner (spilt av Elias Koteas) en forbitret ung mann som sitter i rullestol. Steve og Terry blir snart gode venner. Samtidig blir Rose gradvis forelsket i ham, men er skeptisk når Terry kunngjør at han er en slags engel. Men når Terry blir distrahert faller han rett foran en lastebil i fart, og er i ferd med å bli overkjørt. Rose blir sjokkert over å være vitne til at lastebilen passerer rett gjennom ham, noe som beviser at han faktisk er en engel. Terry fortsetter deretter å gjøre Guds arbeid.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0099018/; besøksdato: 9. april 2016.
  2. ^ a b https://www.imdb.com/title/tt0099018/; besøksdato: 30. juli 2023.
  3. ^ «Almost an Angel (1990)» (engelsk). Besøkt 29. juni 2023. 
  4. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 29. juni 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]