Alice Eastwood

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Crystal Clear action configure.pngI arbeid: Denne artikkelen er en del av klasseprosjektet Wikipedia:Underprosjekter/Kvinner i vitenskapen, og er under utarbeidelse. Hvis artikkelen er ferdigutviklet og følger Wikipedias stilmanual, kan malen fjernes uten videre.
Alice Eastwood
Alice eastwood.jpg
Født19. januar 1859
Toronto
Død30. oktober 1953 (94 år)
San Francisco
Beskjeftigelse Botaniker, botanisk illustratør, kurator
Nasjonalitet Canada, USA

Alice Eastwood (født 1859 i Toronto, Canada, død 30. oktober 1953 i San Francisco, California) var en canadisk-amerikansk botaniker født i Toronto. Hun flyttet til USA i da hun var 14 år, og fra alderen 20-30, var hun lærer i Denver, Colorado og lærte seg selv botanikk. I 1890 antok hun et innlegg i herbariet ved California Academy of Sciences. Eastwood fikk en stilling som felles kurator for akademiet med Katherine Brandegee i 1892. Av 1894, med avgang av Brandegee, var Eastwood prokurator og leder av Institutt for botanikk, en stilling hun hadde til hun pensjonerte seg i 1949.

I hennes tidlige botaniske arbeid, gjorde Eastwood en rekke samlede ekspedisjoner til kanten av Big Sur-regionen, som på slutten av det 19. århundre var en virtuell grense, siden ingen veier trengte den sentrale kysten utenfor Carmel Highlands. I disse utfluktene oppdaget hun en rekke planter som var ukjente, inkludert Eastwoods selje og Hickman sine Potentilla. Eastwood ble kreditert med å redde Akademiets typen anlegg samling etter 1906 San Francisco jordskjelv. Motsatte kuratoriske konvensjoner æra henne, segregert Eastwood den typen prøver fra den største samlingen. Dette klassifiseringssystem tillates henne, ved å gå in brennende bygningen, lett å hente 1500 eksemplarer.

Etter jordskjelvet, før Akademiet hadde konstruert en ny bygning, studerte Eastwood herbarier i Europa og andre amerikanske regioner, inkludert Gray Herbarium, New York Botanical Garden, British Museum, og Royal Botanic Gardens i Kew. I 1912, med ferdigstillelse av de nye Academy fasilitetene på Golden Gate Park, returnerte Eastwood til stillingen som kurator for herbariet og rekonstruert den mistet en del av samlingen. Hun gikk på utallige samlede ferier i det vestlige USA, deriblant Alaska, Arizona, Utah og Idaho. Ved å holde det første settet hver samling for Akademiet og utveksle duplikatene med andre institusjoner Eastwood var i stand til å bygge samlingen, Abrams bemerker at hun bidro «tusenvis av ark til akademiets herbarium, personlig sto for veksten i størrelse og representasjon av vestlige flora ". I 1942 hadde hun bygget samlingen om lag en tredjedel av en million eksemplarer

Eastwood er kreditert med å publisere mer enn 310 artikler i løpet av sin karriere. Hun fungerte som redaktør av Zoe og som en assisterende redaktør for Erythea før 1906 jordskjelvet, og grunnla et tidsskrift, Brosjyrer av Vest Botany (1932–1966) med John Thomas Howell. Eastwood var direktør for San Francisco, California Botanisk Club i flere år gjennom hele 1890-tallet, og har åtte arter oppkalt etter henne. Et medlem av California Academy of Sciences siden 1892, ble hun enstemmig valgt til æresmedlem av akademiet i 1942. Hennes viktigste botaniske interesser var vestlige USA Liliaceae og slektene Lupinus, Arctostaphylos og Castilleja. Hun døde i San Francisco 30. oktober 1953.

Hun ble hedret i binomial navn Boletus eastwoodiae, en attraktiv men giftig bolete av vestlige Nord-Amerika som hun samlet inn. Imidlertid ble denne omdøpt steinsopp pulcherrimus grunn en forveksling av type materiale. Det bærer fortsatt felles navnet Alice Eastwoods bolete.