Alfta-Ösa OK

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alfta-Ösa OK
Alfta-Ösa Orienteringsklubb
Stiftet1980
LederThomas Ericson
Idrettsgren(er)Orientering, skiorienteringRediger på Wikidata
ForbundSverige Svenska Orienteringsförbundet
LandSverige

Alfta-Ösa Orienteringsklubb (stiftet i 1980) er en svensk orienteringsklubb som har tilholdssted i Alfta i Sverige. Orienteringsklubben er en sammenslåing av de tidligere klubbene Alfta SOK og Ösa OK. før 1970-tallet var Alfta GoIF eneste klubb i Alfta med tilbud for orienteringsløpere.

Klubbens farger er mørkeblå med innslag av grønn og gul. Alfta-Ösa OK har virksomhet for løpere på elite-, ungdoms-, barne-, og mosjonsnivå. Orienteringsklubben har gjort seg bemerket på de store stafettene i orienteringsverden, spesielt på damesiden har de hatt flere løpere i stallen som har hevdet seg internasjonalt. Klubben ble nummer to i Venla i 2015, da orienteringsverdens største klubbstafett ble arrangert i finske Pemar.

2017 ble et stort år for klubben. Damelaget kom på andreplass på Tiomila i Partille utenfor Göteborg. De ledet stafetten til langt ut på sisteetappen, men etter en feil helt mot slutten av ankerkvinne Natalia Gemperle måtte de til slutt se seg slått av Stora Tuna OK. Under Joensuu-Jukola i juni samme år gikk Alfta-Ösa helt til topps på Venla og vant dermed sin første store stafett noensinne. På vinnerlaget løp Galina Vinogradova, Josefine Heikka, Sara Eskilsson og Natalia Gemperle.

Alfta-Ösas forgjenger Alfta SOK vant Smålandskavlens dameklasse i 1973. Alfta-Ösa OK vant ungdomsstafetten under Tiomila i 2002.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Venla (Jukola), damer (1) :

  • 2017

Smålandskavlen, damer (1) :

  • 1973

Tiomila, ungdomsstafetten (1) :

  • 2002

(Årstall i kursiv: Alfta SOK)

Kjente løpere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielt nettsted