Hopp til innhold

Fredrikstad Skiklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fredrikstad Skiklubb (stiftet 14. januar 1896) er et idrettslag fra Fredrikstad i Østfold, som driver med langrenn, orientering, skihopp og friluftsliv i Fredrikstad-distriktet. Klubben ble stiftet etter initiativ av Laurentius Urdahl.

Fredrikstad Skiklubb har opparbeidet og vedlikeholder en rekke turløyper i Fredrikstadmarka, m.a. lysløyper. Mye utføres ved dugnadsinnsats, men klubben har også fått noe støtte fra det offentlige og fra næringslivet.

Orientering

[rediger | rediger kilde]

Fredrikstad SK har i mange år vært en fremtredende klubb i norsk orientering. Orientering kom på programmet i FSK i 1938. Klubben arrangerer hvert år det prestisjetunge ultralangdistanseløpet «Blodslitet». Det kjente orienteringsløpet ble første gang arrangert av FSK som uoffisielt løp i 1968. Siden 1979 har dette vært en årlig, offisiell konkurranse for orienteringsløpere fra en rekke land. Blodslitet vil ha status som NM ultralang i 2016.

Venla (Jukola), damer (1) :

  • 2019

NM stafett, damer (1) :

  • 2008

Kjente løpere

[rediger | rediger kilde]

Kjente tidligere løpere

[rediger | rediger kilde]

Skihytta «Breidablikk»

[rediger | rediger kilde]
Skihytta «Breidablikk» under et barneskirenn 22. januar 2006.

Fredrikstad Skiklubb si skihytte, «Breidablikk», ble innviet 15. november 1911. Til daglig blir den omtalt som «Skihytta». Hytta ligger på et av de høyeste stedene i Fredrikstadmarka, 101 moh., og er et populært utfartsmål, et midtpunkt i Fredrikstadmarka. Den er også et viktig samlingssted for aktiviteter i klubben, for trening, konkurranser, møter og kurs. Høsten 2005 og vinteren 2006 gjennomgikk hytta en større utbedring og påbygging.


Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]