Alarga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Alarga hjelper selskaper og organisasjoner med å tiltrekke, beholde og videreutvikle interkulturelle talenter.

Alarga har etablert et stipendprogram for interkulturelle masterstudenter i samarbeid med utvalgte anerkjente bedrifter. Alarga har siden 2007 årlig utdelt et stipend på 100.000 norske kroner i samarbeid med partnerbedriftene til interkulturelle masterstudenter med fremragende akademiske resultater. De interkutlturelle studentene besitter en merkompetanse i form av kjennskap til flere språk og innsikt i andre kulturer. Alarga gir norske bedrifter tilgang og mulighet til å håndplukke de beste før de forlater skolebenken.

Alarga samarbeider med en mange store bedrifter, og stipendiatene mottar også et tilbud om intership og skriveplass fra sin partnerbedrift. P.t. er følgende bedrifter med i progreammer: Orkla, Statoil, Telenor, Aker Solutions, Yara, Cermaq, PwC, DNB, Statkraft, Advokatfirmaet Selmer og Advokatfirmaet Thommessen.

Alarga ble etablert i 2007 og delte ut de første stipendene i juli samme år. Navnet er i henhold til organisasjonen selv avledet fra latin og skal bety eller gi assosiasjon til «åpent hav» eller «reaching out».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]