Alan Woods

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Alan Woods
Alanwoodsconhugochavez.jpg
Woods med Hugo Chávez under et av deres mange møter.
Født1944
Swansea
Barn Lizzie Woods
Utdannet ved Statsuniversitetet i Moskva, University of Sussex
Beskjeftigelse Skribent, journalist
Nasjonalitet Storbritannia, Wales

Alan Woods (født 1944 i Swansea, Wales) er en trotskistisk politisk teoretiker. Sammen med Lal Khan er han en av de ledende medlemmer av Den Internasjonale Marxistiske Tendens og redaktør av «In Defence of Marxism»-nettsiden; marxist.com. I 2002 ble han en viktig skikkelse i kampanjen «Hands Off Venezuela».


Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Han ble født inn i et arbeiderklassehjem med sterke kommunistiske tradisjoner. Da han var 16 ble han medlem i Young Socialists, Labours ungdomsorganisasjon, og ble marxist. Han ble snart medlem i Militant-tendensen i Labour. Han studerte russisk ved universitetet i Sussex og senere i Sofia i Bulgaria og ved Moskvas Statsuniversitet. Han, hans kone og to små døtre flyttet til Spania på begynnelsen av 1970-tallet der han deltok i striden mot Franco-regimet. Han snakker flere språket, deriblant italiensk, spansk, fransk, tysk og russisk.


Splittelse i Militant-tendensen[rediger | rediger kilde]

På det tidlige 1990-tall ble Woods og hans mentor Ted Grant ekskludert fra Militant-tendensen og dets internasjonale paraplyorganisasjon, Committee for a Workers' International, på grunn av at de beskyldte organisasjonen for venstravvik etter at det ble besluttet at den skulle kutte båndene til Labour. Grant og Woods og deres tilhengere dannet så «Committee for a Marxist International» i 1992, som siden ble til Den Internasjonale Marxistiske Tendens. Samtidig fortsatte de å være aktive i Labour.

Publikasjoner[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)